De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gepofte aardappelen op z'n Mexicaans

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Aardappelen Aardappel
(groot formaat, zachtkokend)
4
Zoete maïs Zoete maïs
(uitgelekt)
120 g g
Kidneybonen Kidneybonen
(uitgelekt)
120 g g
Rode uien Rode ui
(gesnipperd)
1
Tomaten Tomaat
(ontpit, in blokjes)
2
Avocado's Avocado2
Cayennepeper Cayennepeper0,5 tl tl
Peterselie Peterselie takjes takje
Zure room Zure room4 el el
Boter Boter
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Gepofte aardappelen op z'n Mexicaans

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:10 u.
(59)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Was de aardappelen, prik ze met een vork hier en daar in, smeer ze in met boter en bestrooi ze met zout. Leg een stuk aluminiumfolie op een ovenrooster en legt hier de aardappelen op. Zet 60 minuten in de oven. Leg er na vijftien minuten een vers klontje boter op en bedruip nadien elke tien minuten met de gesmolten boter.
  2. Haal het vruchtvlees uit de avocado's en plet met een vork fijn. Kruid met de cayennepeper, peper en zout.
  3. Haal de aardappelen uit de oven en snij ze in de lengte half door. Schep er wat van het aardappelkruim uit en vul de aardappelen met de mais, bonen, tomaten, ui en avocadocrème. Schep er een lepel zure room op en garneer met verse peterselie. Bedruppel met olijfolie, bestrooi met peper en serveer meteen.