
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Aardappelen
Aardappel (groot formaat, zachtkokend) | 4 | |
Zoete maïs
Zoete maïs (uitgelekt) | 120 g g | |
Kidneybonen
Kidneybonen (uitgelekt) | 120 g g | |
Rode uien
Rode ui (gesnipperd) | 1 | |
Tomaten
Tomaat (ontpit, in blokjes) | 2 | |
Avocado's Avocado | 2 | |
Cayennepeper Cayennepeper | 0,5 tl tl | |
Peterselie Peterselie | takjes takje | |
Zure room Zure room | 4 el el | |
Boter Boter | ||
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGepofte aardappelen op z'n Mexicaans
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C. Was de aardappelen, prik ze met een vork hier en daar in, smeer ze in met boter en bestrooi ze met zout. Leg een stuk aluminiumfolie op een ovenrooster en legt hier de aardappelen op. Zet 60 minuten in de oven. Leg er na vijftien minuten een vers klontje boter op en bedruip nadien elke tien minuten met de gesmolten boter.
- Haal het vruchtvlees uit de avocado's en plet met een vork fijn. Kruid met de cayennepeper, peper en zout.
- Haal de aardappelen uit de oven en snij ze in de lengte half door. Schep er wat van het aardappelkruim uit en vul de aardappelen met de mais, bonen, tomaten, ui en avocadocrème. Schep er een lepel zure room op en garneer met verse peterselie. Bedruppel met olijfolie, bestrooi met peper en serveer meteen.