
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Zoete aardappelen Zoete aardappel | 4 | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 1 | |
Kippengehakt Kippengehakt | 300 g g | |
Kippenkruiden Kippenkruiden | 1 tl tl | |
Geraspte kaas naar keuze Geraspte kaas naar keuze | 75 g g | |
Lente-uitjes
Lente-ui (in ringen) | 4 | |
Koriander
Koriander (fijngehakt) | 15 g g | |
Zure room Zure room | 4 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGepofte zoete aardappel
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Maak de zoete aardappelen proper (niet schillen) en prik er met een vork gaatjes in. Wikkel de zoete aardappelen samen met een scheutje olijfolie in zilverpapier en pof, afhankelijk van de grootte, in 60 minuten gaar in de oven.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en stoof de knoflook 3 minuten aan. Voeg het kippengehakt en de kippenkruiden toe en bak rul. Proef en kruid met peper en zout.
- Haal de zoete aardappel uit de oven en snijd in de lengte tot iets over de helft doormidden (zodat je hem als het ware kan openvouwen). Vul nu de aardappel met het kippenmengsel en de gemalen kaas en schuif opnieuw 10 minuten in de oven.
- Haal de gevulde zoete aardappel uit de oven en werk af met zure room, lente-ui en koriander.