De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gepofte zoete aardappel

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Zoete aardappelen Zoete aardappel4
Olijfolie Olijfolie
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Kippengehakt Kippengehakt300 g g
Kippenkruiden Kippenkruiden1 tl tl
Geraspte kaas naar keuze Geraspte kaas naar keuze75 g g
Lente-uitjes Lente-ui
(in ringen)
4
Koriander Koriander
(fijngehakt)
15 g g
Zure room Zure room4 el el
Peper Peper
Zout Zout

Gepofte zoete aardappel

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(21)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Maak de zoete aardappelen proper (niet schillen) en prik er met een vork gaatjes in. Wikkel de zoete aardappelen samen met een scheutje olijfolie in zilverpapier en pof, afhankelijk van de grootte, in 60 minuten gaar in de oven.
  3. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en stoof de knoflook 3 minuten aan. Voeg het kippengehakt en de kippenkruiden toe en bak rul. Proef en kruid met peper en zout.
  4. Haal de zoete aardappel uit de oven en snijd in de lengte tot iets over de helft doormidden (zodat je hem als het ware kan openvouwen). Vul nu de aardappel met het kippenmengsel en de gemalen kaas en schuif opnieuw 10 minuten in de oven.
  5. Haal de gevulde zoete aardappel uit de oven en werk af met zure room, lente-ui en koriander.