De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gepofte zoete aardappel met kikkererwten en salade

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Zoete aardappelen Zoete aardappel4
Kikkererwten Kikkererwten
(uit bokaal/blik)
400 g g
Olijfolie Olijfolie
Paprikapoeder Paprikapoeder2 el el
Cayennepeper Cayennepeper1 tl tl
Avocado's Avocado1
komkommers Komkommer1
Kroppen sla Krop sla1
Rode uien Rode ui1

Toppings:

Feta Feta100 g g
Geroosterde pompoenpitten Geroosterde pompoenpitten
Lente-uitjes Lente-ui
Platte peterselie Platte peterselie

Voor de yoghurtdressing:

Magere yoghurt Magere yoghurt200 g g
Bieslook Bieslook1 bosjes bosje
Peterselie Peterselie1 bosjes bosje
Mosterd Mosterd1 el el
Olijfolie Olijfolie1 el el
Peper Peper
Zout Zout
Citroenen Citroen1

Gepofte zoete aardappel met kikkererwten en salade

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(6)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en neem 2 bakplaten klaar
  2. Boen de zoete aardappelen schoon onder de kraan, prik in met een vork en besprenkel met olijfolie. Laat ze gaar poffen in de oven (ongeveer 40 min).
  3. Neem ondertussen een kom en meng de uitgelekte kikkererwten met de olijfolie, het paprikapoeder, de cayennepeper en peper en zout.
  4. Verspreid de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven bij de zoete aardappel. Laat ze gedurende 30 min krokant bakken. Schep ze na 15 min even om.
  5. Maak ondertussen de salade door de sla te wassen, de komkommer en de avocado in stukken te snijden en de rode ui in ringen. Meng alles.
  6. Maak de yoghurtdressing door de bieslook en peterselie fijn te snijden, de citroen te persen en samen met de andere ingrediënten onder de yoghurt te mengen.
  7. Bereid intussen ook de toppings voor, door de feta kaas te verkruimelen, de lente-ui in ringetjes te doen en de peterselie grof te haken.
  8. Neem de zoete aardappel en kikkererwten uit de oven. Breek de zoete aardappelen voorzichtig open met een vork en verdeel de geroosterde kikkererwten over de aardappelen. Werk af met de toppings. Serveer met de knapperige salade met de yoghurtdressing.

Eens vegetarisch eten is altijd een goed idee. Voor je voetafdruk, maar ook voor je smaakpapillen en je lichaam. Neem nu dit recept met zoete aardappel en kikkererwten: dat is superlekker én zit boordevol gezonde voedingsstoffen. Vezels en vitamine C uit de zoete aardappel, natuurlijk, maar ook plantaardige eiwitten van de kikkererwten. Dat heb je nodig om je spieren te onderhouden*, en dus ook om straffe stoten uit te halen. Op een namiddag je hele tuin snoeien, bijvoorbeeld. Met een schaar. Of tegen 100 per uur van een berg scheren. Met een fiets.

Nog meer zin gekregen om te eten zoals de mannen van de Wolfpack? Ontdek hier alle recepten van Marije Jongedijk, nutritioniste bij Deceuninck - Quick-Step.

*Eiwitten dragen bij tot de instandhouding van de spiermassa.