
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Houtsnippers Houtsnippers | 2 el el | |
Kerstomaten
Kerstomaat (gehalveerd) | 250 g g | |
Peper Peper | ||
Zout Zout | ||
Lente-uitjes
Lente-ui (gesnipperd) | 2 | |
Zure room Zure room | 100 g g | |
Limoenen
Limoen (zeste) | 1 | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Grijze garnalen Grijze garnalen | 250 g g | |
Slaharten little gem
Slahart little gem (fijngesneden) | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGerookte tomaat garnaal
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Leg een stuk aluminiumfolie op de bodem van een kookpot. Strooi er de houtsnippers over uit en bedek opnieuw met een vel aluminiumfolie gevolgd door een (taart)rooster.
- Leg de kerstomaatjes voorzichtig op het rooster en bestrooi met peper en zout.
- Dek de kookpot af met een deksel, zodat er geen rook kan ontsnappen.
- Zet de pot op een hoog vuur, tot de rookcirculatie begint. Draai het vuur vervolgens lager en laat 4 à 5 minuten roken.
- Haal de tomaten voorzichtig uit de kookpot en laat even afkoelen.
- Meng de lente-ui door de tomaten en verdeel ze over de glaasjes of potjes.
- Meng de zure room met de limoenzeste, wat olijfolie, peper en zout en meng door de garnalen. Leg de garnalen op de tomaten en werk af met de fijngesneden slaharten little gem.