De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gerookte tomaat garnaal

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Houtsnippers Houtsnippers2 el el
Kerstomaten Kerstomaat
(gehalveerd)
250 g g
Peper Peper
Zout Zout
Lente-uitjes Lente-ui
(gesnipperd)
2
Zure room Zure room100 g g
Limoenen Limoen
(zeste)
1
Olijfolie Olijfolie
Grijze garnalen Grijze garnalen250 g g
Slaharten little gem Slahart little gem
(fijngesneden)
1

Gerookte tomaat garnaal

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(7)

Bereiding

  1. Leg een stuk aluminiumfolie op de bodem van een kookpot. Strooi er de houtsnippers over uit en bedek opnieuw met een vel aluminiumfolie gevolgd door een (taart)rooster.
  2. Leg de kerstomaatjes voorzichtig op het rooster en bestrooi met peper en zout.
  3. Dek de kookpot af met een deksel, zodat er geen rook kan ontsnappen.
  4. Zet de pot op een hoog vuur, tot de rookcirculatie begint. Draai het vuur vervolgens lager en laat 4 à 5 minuten roken.
  5. Haal de tomaten voorzichtig uit de kookpot en laat even afkoelen.
  6. Meng de lente-ui door de tomaten en verdeel ze over de glaasjes of potjes.
  7. Meng de zure room met de limoenzeste, wat olijfolie, peper en zout en meng door de garnalen. Leg de garnalen op de tomaten en werk af met de fijngesneden slaharten little gem.