De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gerookte zalm op een stokje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Gerookte zalm Gerookte zalm400 g g
Roomkaas Roomkaas250 g g
Bieslook Bieslook
(fijngehakt)
2 el el
Basilicum Basilicum
Mayonaise Mayonaise2 el el
Avocado's Avocado1
Cayennepeper Cayennepeper0,5 tl tl
Gemengde noten Gemengde noten
(fijngehakt)
30 g g
Citroenen Citroen
(zeste + sap)
0,5
Water Water
Peper Peper
Zout Zout

Gerookte zalm op een stokje

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

15 min.
(5)

Bereiding

  1. Hak de bieslook en de noten fijn. Meng 1 el bieslook onder de roomkaas en kruid met peper en zout.
  2. Leg de zalmfilets in twee rijen dakpansgewijs op elkaar. Besmeer de oppervlakte met de roomkaas en rol de twee rijen op. Wikkel in plastic folie en leg 30 minuten in de vriezer.
  3. Doe het vruchtvlees van de avocado samen met de mayonaise, basilicum, het citroensap en -rasp, een scheutje water, cayennepeper en zout in een blender en mix glad. Schep de saus in een spuitzak en leg in de koelkast.
  4. Haal de zalmrollen uit de vriezer, verwijder het folie en snijd in plakken van 1,5 cm. Steek in elk rondje een stokje. Maak met de avocadosaus een mooie streep over de borden en leg in het midden telkens een zalmlolly. Werk de borden af met toefjes avocadosaus, de gehakte noten, bieslook en basilicumblaadjes. Geef er de resterende avocadosaus bij.