
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Gerookte zalm Gerookte zalm | 400 g g | |
Roomkaas Roomkaas | 250 g g | |
Bieslook
Bieslook (fijngehakt) | 2 el el | |
Basilicum Basilicum | ||
Mayonaise Mayonaise | 2 el el | |
Avocado's Avocado | 1 | |
Cayennepeper Cayennepeper | 0,5 tl tl | |
Gemengde noten
Gemengde noten (fijngehakt) | 30 g g | |
Citroenen
Citroen (zeste + sap) | 0,5 | |
Water Water | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGerookte zalm op een stokje
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Hak de bieslook en de noten fijn. Meng 1 el bieslook onder de roomkaas en kruid met peper en zout.
- Leg de zalmfilets in twee rijen dakpansgewijs op elkaar. Besmeer de oppervlakte met de roomkaas en rol de twee rijen op. Wikkel in plastic folie en leg 30 minuten in de vriezer.
- Doe het vruchtvlees van de avocado samen met de mayonaise, basilicum, het citroensap en -rasp, een scheutje water, cayennepeper en zout in een blender en mix glad. Schep de saus in een spuitzak en leg in de koelkast.
- Haal de zalmrollen uit de vriezer, verwijder het folie en snijd in plakken van 1,5 cm. Steek in elk rondje een stokje. Maak met de avocadosaus een mooie streep over de borden en leg in het midden telkens een zalmlolly. Werk de borden af met toefjes avocadosaus, de gehakte noten, bieslook en basilicumblaadjes. Geef er de resterende avocadosaus bij.