De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Geroosterde bloemkool met kruidensaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Bloemkolen Bloemkool
(zonder loof)
1
Granaatappels Granaatappel1
Pijnboompitten Pijnboompitten40 g g
Groentebouillon Groentebouillon1 blokjes blokje
Boter Boter30 g g
Vloeibare honing Vloeibare honing10 g g
Peper Peper
Zout Zout

Voor de saus

Platte peterselie Platte peterselie
(gehakt)
1 bosjes bosje
Munt Munt
(gehakt)
1 bosjes bosje
Mayonaise Mayonaise150 g g
Zure room Zure room150 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(gehakt)
1
Citroenen Citroen
(geraspt & geperst)
0,5
Olijfolie Olijfolie
Ansjovisfilets in olijfolie Ansjovisfilet in olijfolie2 - 3
Peper Peper
Zout Zout

Geroosterde bloemkool met kruidensaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(6)

Bereiding

  1. Kook de volledige bloemkool 15 minuten in voldoende water met het bouillonblokje. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Smelt de boter in de microgolfoven en meng er de honing onder. Haal de bloemkool uit de bouillon en laat even drogen. Schik in een ovenschaal. Giet er de honingboter over en zet 25 minuten in de oven.
  3. Mix voor de saus alle ingrediënten in een blender en kruid met peper en zout.
  4. Haal de bloemkool uit de oven en kruid met peper en zout. Giet er de saus over en garneer met de pijnboompitten, de granaatappelpitten en de peterselie.

TIP: Lekker als vegetarisch gerecht of met een stukje gegrilde kip of varkensvlees.