
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Bloemkolen
Bloemkool (zonder loof) | 1 | |
Granaatappels Granaatappel | 1 | |
Pijnboompitten Pijnboompitten | 40 g g | |
Groentebouillon Groentebouillon | 1 blokjes blokje | |
Boter Boter | 30 g g | |
Vloeibare honing Vloeibare honing | 10 g g | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de saus
Platte peterselie
Platte peterselie (gehakt) | 1 bosjes bosje | |
Munt
Munt (gehakt) | 1 bosjes bosje | |
Mayonaise Mayonaise | 150 g g | |
Zure room Zure room | 150 g g | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (gehakt) | 1 | |
Citroenen
Citroen (geraspt & geperst) | 0,5 | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Ansjovisfilets in olijfolie Ansjovisfilet in olijfolie | 2 - 3 | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGeroosterde bloemkool met kruidensaus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kook de volledige bloemkool 15 minuten in voldoende water met het bouillonblokje. Verwarm de oven voor op 220°C.
- Smelt de boter in de microgolfoven en meng er de honing onder. Haal de bloemkool uit de bouillon en laat even drogen. Schik in een ovenschaal. Giet er de honingboter over en zet 25 minuten in de oven.
- Mix voor de saus alle ingrediënten in een blender en kruid met peper en zout.
- Haal de bloemkool uit de oven en kruid met peper en zout. Giet er de saus over en garneer met de pijnboompitten, de granaatappelpitten en de peterselie.
TIP: Lekker als vegetarisch gerecht of met een stukje gegrilde kip of varkensvlees.