De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Geroosterde maïs met kruidenboter

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Maïskolven Maïskolf4
Uien Ui
(in ringen)
2
Olijfolie Olijfolie2 el el
Limoenen Limoen
(in partjes)
2

Voor de kruidenboter

Boter Boter
(ongezouten)
100 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Peterselie Peterselie
(gehakt + extra om te garneren)
1 el el
Bieslook Bieslook
(gehakt)
1 el el
Citroensap Citroensap1 tl tl
Peper Peper
Zout Zout

Geroosterde maïs met kruidenboter

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(4)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Voor de kruidenboter: Laat de boter zacht worden. Meng er dan alle ingrediënten onder.
  3. Haal voorzichtig de bladerenvan de maïs naar achteren. Smeer de mais in met de helft van de boter en duw de bladeren weer terug. Bind vast met een touwtje. Schik ze in een ovenschaal en zet 10 minuten in de oven.
  4. Verhit in een koekenpan de olijfolie en fruit de ui. Haal de maïskolven uit de schaal en schep er de uien in. Trek de bladeren van de kolven terug naar achteren en bind ze bovenaan vast. Besmeer opnieuw met de boter, leg ze op de uien en zet nog eens 5 minuten in de oven.
  5. Garneer met peterselie en serveer met de limoenpartjes.

TIP: Lekker bij geroosterd vlees.