
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Maïskolven Maïskolf | 4 | |
Uien
Ui (in ringen) | 2 | |
Olijfolie Olijfolie | 2 el el | |
Limoenen
Limoen (in partjes) | 2 |
Voor de kruidenboter
Boter
Boter (ongezouten) | 100 g g | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 1 | |
Peterselie
Peterselie (gehakt + extra om te garneren) | 1 el el | |
Bieslook
Bieslook (gehakt) | 1 el el | |
Citroensap Citroensap | 1 tl tl | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGeroosterde maïs met kruidenboter
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Voor de kruidenboter: Laat de boter zacht worden. Meng er dan alle ingrediënten onder.
- Haal voorzichtig de bladerenvan de maïs naar achteren. Smeer de mais in met de helft van de boter en duw de bladeren weer terug. Bind vast met een touwtje. Schik ze in een ovenschaal en zet 10 minuten in de oven.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie en fruit de ui. Haal de maïskolven uit de schaal en schep er de uien in. Trek de bladeren van de kolven terug naar achteren en bind ze bovenaan vast. Besmeer opnieuw met de boter, leg ze op de uien en zet nog eens 5 minuten in de oven.
- Garneer met peterselie en serveer met de limoenpartjes.
TIP: Lekker bij geroosterd vlees.