De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Geroosterde paprikasoep met fetamousse en bladerdeegsterren

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Uien Ui1
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Tomaten Tomaat2
Rode paprika's Rode paprika3
Chilipepers Chilipeper1
Tomatenpuree Tomatenpuree1 el el
Kippenbouillon Kippenbouillon2 blokjes blokje
Roomkaas Roomkaas100 g g
Feta Feta70 g g
Bladerdeeg Bladerdeeg
(rol)
1
Paprikapoeder Paprikapoeder1 tl tl
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Geroosterde paprikasoep met fetamousse en bladerdeegsterren

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(149)

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de snijkant naar beneden in een ovenschaal en bestrijk ze met olijfolie. Zet ze 25 minuten in de oven tot de schil zwart geblakerd is. Dek ze na het bakken af met folie en laat 5 moeten rusten. Verwijder dan de schil.

2. Rol het bladerdeeg uit en steek er met een uitsteekvorm sterretjes uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 10 minuten in de oven.

3. Bak de ui met de geperste look in olijfolie glazig. Snipper de chilipeper fijn en voeg toe. Kruid met het paprikapoeder. Voeg na 2 minuten de tomatenpuree toe en roerbak 2 minuten verder. Snij de tomaten en de geroosterde paprika in stukken en voeg toe. Giet er 1 liter heet water bij en verkruimel er de bouillonblokjes bij. Laat de soep op een zacht vuur 10 minuten koken. Mix de soep daarna glad. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

4. Mix de roomkaas met de feta tot een luchtige massa. Schep in een spuitzakje met kleine mond. Schep de soep in kommetjes en spuit er met de fetamousse voorzichtig een kerstboom op. Werk af met een bladerdeegsterretje en geef er de resterende sterren bij.