De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Geroosterde parelhoen met gegrilde venkel en sinaasappelsaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Parelhoenen Parelhoen1,5 kg kg
Sjalotten Sjalot6
Tijm Tijm1 bosjes bosje
Appelsap Appelsap1 l l
Venkels Venkel2
Bollen knoflook Bol knoflook1
Zwarte olijven Zwarte olijf20
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
2 el el
Citroenen Citroen
(geraspte schil)
0,5
Kippenbouillon Kippenbouillon1 blokjes blokje
Krielaardappelen Krielaardappel425 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor de sinaasappelsaus

Sinaasappels Sinaasappel
(geperst)
2
Sinaasappels Sinaasappel
(in partjes)
2
Triple sec Triple sec3 el el
Honing Honing3 el el
Boter Boter50 g g

Geroosterde parelhoen met gegrilde venkel en sinaasappelsaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

2:00 u.
(22)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de sjalotten en halveer ze. Halveer de lookbol. Kruid de binnenkant van de parelhoen met peper en zout. Vul met de tijm en leg de parelhoen in een ingevette ovenschaal.
  2. Voeg de sjalotten, olijven en de gehalveerde lookbol toe. Giet het appelsap over de parelhoen en verkruimel er het bouillonblokje over. Zet anderhalf uur in de oven. Bedruppel regelmatig met het appelsap.
  3. Bereid de krieltjes zoals vermeld op de verpakking. Verwijder de bovenste takken van de venkel en snij de venkel in dunne plakken. Doe de venkelplakken in een schaal en voeg de citroenrasp, peterselie en een scheutje olijfolie toe. Kruid met peper en zout en meng alles goed. Gril de venkelplakken langs beide kanten goudbruin in een grillpan.
  4. Breng het sinaasappelsap met de honing en de Triple sec aan de kook. Bind de saus met de koude boter en roer goed door. Leg er de sinaasappelpartje in en laat even doorwarmen. Serveer de parelhoen met de venkel, krieltjes en sinaasappelsaus.