
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Parelhoenen Parelhoen | 1,5 kg kg | |
Sjalotten Sjalot | 6 | |
Tijm Tijm | 1 bosjes bosje | |
Appelsap Appelsap | 1 l l | |
Venkels Venkel | 2 | |
Bollen knoflook Bol knoflook | 1 | |
Zwarte olijven Zwarte olijf | 20 | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 2 el el | |
Citroenen
Citroen (geraspte schil) | 0,5 | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 1 blokjes blokje | |
Krielaardappelen Krielaardappel | 425 g g | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de sinaasappelsaus
Sinaasappels
Sinaasappel (geperst) | 2 | |
Sinaasappels
Sinaasappel (in partjes) | 2 | |
Triple sec Triple sec | 3 el el | |
Honing Honing | 3 el el | |
Boter Boter | 50 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGeroosterde parelhoen met gegrilde venkel en sinaasappelsaus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de sjalotten en halveer ze. Halveer de lookbol. Kruid de binnenkant van de parelhoen met peper en zout. Vul met de tijm en leg de parelhoen in een ingevette ovenschaal.
- Voeg de sjalotten, olijven en de gehalveerde lookbol toe. Giet het appelsap over de parelhoen en verkruimel er het bouillonblokje over. Zet anderhalf uur in de oven. Bedruppel regelmatig met het appelsap.
- Bereid de krieltjes zoals vermeld op de verpakking. Verwijder de bovenste takken van de venkel en snij de venkel in dunne plakken. Doe de venkelplakken in een schaal en voeg de citroenrasp, peterselie en een scheutje olijfolie toe. Kruid met peper en zout en meng alles goed. Gril de venkelplakken langs beide kanten goudbruin in een grillpan.
- Breng het sinaasappelsap met de honing en de Triple sec aan de kook. Bind de saus met de koude boter en roer goed door. Leg er de sinaasappelpartje in en laat even doorwarmen. Serveer de parelhoen met de venkel, krieltjes en sinaasappelsaus.