
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Pastinaken
Pastinaak (in stukjes) | 1,5 kg kg | ||
Rode uien
Rode ui (in partjes) | 1 | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 3 | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout | |||
Groentebouillon Groentebouillon | 6 blokjes blokje | ||
Water Water | 3 l l | ||
Zaden
Zaden (pompoen-, zonnebloem-, en pijnboompitten...) | 100 g g | ||
bruin brood bruin brood | 2 sneetjes sneetje | ||
Platte peterselie Platte peterselie | 15 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGeroosterde pastinaaksoep
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verhit de oven voor op 190°C.
- Leg de pastinaak, de ui en 2 teentjes knoflook (in schil) op een met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Meng goed dooreen en schuif 30 à 40 minuten, of tot de pastinaak gekarameliseerd is, in de oven.
- Breng het water aan de kook en los er de bouillon in op.
- Doe de zadenmix in een pan en bak ze op een laag vuurtje krokant.
- Scheur het brood in kleine stukjes en hak de peterselie. Plet het overgebleven teentje knoflook tot moes. Verhit een klontje boter in een pan en bak het broodkruim samen met de peterselie en knoflook krokant. Voeg na 5 minuten de zadenmix toe. Kruid met peper en zout en meng goed.
- Haal de groenten uit de oven. Duw de knoflook uit de schil en mix samen met de pastinaak, de ui en de bouillon tot een gladde soep. Breng indien nodig op smaak met peper en zout en serveer met de zadentopping.