De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Geroosterde pompoen gevuld met romige spinazie

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Uien Ui1
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Pompoenen Pompoen2
Water Water
(heet)
200 ml ml
Bladspinazie Bladspinazie800 g g
Peterselie Peterselie2 el el
Tarwebloem Tarwebloem2 el el
Melk Melk230 ml ml
Kookroom Kookroom115 ml ml
Mozzarella Mozzarella
(geraspte)
120 g g
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas4 el el
Nootmuskaat Nootmuskaat
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Geroosterde pompoen gevuld met romige spinazie

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

55 min.
(251)

Bereiding

1. Halveer de pompoenen in de lengte en schraap er de pitten en de draden met een lepel uit. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Leg de pompoenhelften met de snijkant naar boven in een diepe ovenschaal en kruid met zout. Giet het water in de schaal, dek af met aluminiumfolie en zet de pompoenen 40 minuten in de oven.

3. Bak ondertussen de ui met de geperste look glazig in olijfolie. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Voeg de bloem toe en roerbak 1 minuut. Giet er de melk bij en roer tot de saus begint in te dikken. Giet er nu de room al roerend bij. Laat 10 minuten op een zacht vuur sudderen. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en zet het vuur uit. Roer er de mozzarella onder.

4. Haal de pompoenhelften uit de oven en schep er wat van het vruchtvlees uit. Vul de pompoenen met het spinaziemengsel en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Zet de pompoenen nog even onder de ovengrill. Werk ze voor het serveren af met de gehakte peterselie.