
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Uien Ui | 1 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | |
Pompoenen Pompoen | 2 | |
Water
Water (heet) | 200 ml ml | |
Bladspinazie Bladspinazie | 800 g g | |
Peterselie Peterselie | 2 el el | |
Tarwebloem Tarwebloem | 2 el el | |
Melk Melk | 230 ml ml | |
Kookroom Kookroom | 115 ml ml | |
Mozzarella
Mozzarella (geraspte) | 120 g g | |
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas | 4 el el | |
Nootmuskaat Nootmuskaat | ||
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGeroosterde pompoen gevuld met romige spinazie
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
1. Halveer de pompoenen in de lengte en schraap er de pitten en de draden met een lepel uit. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Leg de pompoenhelften met de snijkant naar boven in een diepe ovenschaal en kruid met zout. Giet het water in de schaal, dek af met aluminiumfolie en zet de pompoenen 40 minuten in de oven.
3. Bak ondertussen de ui met de geperste look glazig in olijfolie. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Voeg de bloem toe en roerbak 1 minuut. Giet er de melk bij en roer tot de saus begint in te dikken. Giet er nu de room al roerend bij. Laat 10 minuten op een zacht vuur sudderen. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en zet het vuur uit. Roer er de mozzarella onder.
4. Haal de pompoenhelften uit de oven en schep er wat van het vruchtvlees uit. Vul de pompoenen met het spinaziemengsel en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Zet de pompoenen nog even onder de ovengrill. Werk ze voor het serveren af met de gehakte peterselie.