De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Geroosterde pompoen met citrusroom en noten

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Pompoenen Pompoen1
Olijfolie Olijfolie2 el el
Macadamianoten Macadamianoten50 g g
Pistachenoten Pistachenoot50 g g
Zure room Zure room4 el el
Limoenen Limoen1
Sinaasappels Sinaasappel1
Peper Peper
Zout Zout

Geroosterde pompoen met citrusroom en noten

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(10)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil en snij de pompoen in stukken. Leg deze in een braadslee en besprenkel met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Bak 20 minuten in de oven.
  3. Hak de noten grof. Meng de zure room met wat geraspte schil van de limoen en sinaasappel en een scheutje sap van beide. Kruid met peper en zout.
  4. Verdeel de geroosterde pompoen over borden en werk af met geraspte limoen- en sinaasappelschil. Serveer met de gehakte noten en de citrusroom.

TIP: Dit voorgerecht maakt deel uit van een selectie toprecepten waarmee je een heerlijk feestmenu kan samenstellen. Ontdek hier de andere gerechten uit onze selectie en vervolledig je menu!