De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Geroosterde venkel met kabeljauw

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Venkels Venkel1
Kabeljauwfilets Kabeljauwfilet500 g g
Wortelen Wortel60 g g
Kerstomaten Kerstomaat240 g g
Citroenen Citroen
(uitgeperst)
1
Gedroogde basilicum Gedroogde basilicum2 tl tl
Olijfolie extra vierge Olijfolie extra vierge3 el el
Amandelnoten Amandelnoot
(fijngehakt)
15 g g
Peper Peper
Zout Zout

Geroosterde venkel met kabeljauw

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(7)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verwijder het groen van de venkel en bewaar het loof. Snij de venkel in de lengte door de helft. Haalde harde kern eruit. Hakde venkel in grove stukken. Schil de wortelen en snij in reepjes. Kook de wortelen 5 minuten in gezouten kokend water en voeg er de venkel de laatste 2 minuten bij.
  3. Kruid de vis met peper en zout. Leg de groenten in een ovenschaal. Doe er de tomaatjes bij, kruid met peper en zout en hussel alles met de olijfolie goed door elkaar. Schik er de vis tussen, bestrooi met het basilicum en de amandelen en giet er het citroensap over.
  4. Zet 15 à 20 minuten in de oven. Garneer voor het opdienen met het venkelloof.