
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Venkels Venkel | 1 | |
Kabeljauwfilets Kabeljauwfilet | 500 g g | |
Wortelen Wortel | 60 g g | |
Kerstomaten Kerstomaat | 240 g g | |
Citroenen
Citroen (uitgeperst) | 1 | |
Gedroogde basilicum Gedroogde basilicum | 2 tl tl | |
Olijfolie extra vierge Olijfolie extra vierge | 3 el el | |
Amandelnoten
Amandelnoot (fijngehakt) | 15 g g | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGeroosterde venkel met kabeljauw
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verwijder het groen van de venkel en bewaar het loof. Snij de venkel in de lengte door de helft. Haalde harde kern eruit. Hakde venkel in grove stukken. Schil de wortelen en snij in reepjes. Kook de wortelen 5 minuten in gezouten kokend water en voeg er de venkel de laatste 2 minuten bij.
- Kruid de vis met peper en zout. Leg de groenten in een ovenschaal. Doe er de tomaatjes bij, kruid met peper en zout en hussel alles met de olijfolie goed door elkaar. Schik er de vis tussen, bestrooi met het basilicum en de amandelen en giet er het citroensap over.
- Zet 15 à 20 minuten in de oven. Garneer voor het opdienen met het venkelloof.