Geroosterde worteldip met snackgroentjes

Geroosterde worteldip met snackgroentjes
MoeilijkheidMakkelijk
Koken20 min

Voorbereiding

  1. Verhit de oven voor op 200°C.

  2. Schil en snijd de wortelen in stukken en leg ze samen met de ongeschilde teentjes knoflook op een ovenplaat.

  3. Besprenkel met olijfolie en kruid met paprikapoeder, peper en zout. Meng goed dooreen en schuif 20 à 30 minuten in de hete oven, of tot de wortelen goudbruin en knapperig zijn.

  4. Haal de wortelen uit de oven en pers de knoflook uit zijn schil.

  5. Mix de wortelen en de knoflook. Voeg eventueel olijfolie toe om het smeuïger te maken.

  6. Doe de dip in een kommetje en werk af met de peterselie, de zadenmix en wat paprikapoeder.

  7. Was en snijd de groentjes voor erbij en leg op een schaal. Serveer samen met de dip.

  8. Tips om je foto's te pimpen:

    Zorg voor visuele dynamiek door verschillende vormen van groenten

    Versier de dip met kleurrijke toppings (als kruiden, zaden of specerijen).

    Presentatie-tip: plaats de dip op een schotel met de groenten errond.