Voorbereiding
- Verhit de oven voor op 200°C.
- Schil en snijd de wortelen in stukken en leg ze samen met de ongeschilde teentjes knoflook op een ovenplaat.
- Besprenkel met olijfolie en kruid met paprikapoeder, peper en zout. Meng goed dooreen en schuif 20 à 30 minuten in de hete oven, of tot de wortelen goudbruin en knapperig zijn.
- Haal de wortelen uit de oven en pers de knoflook uit zijn schil.
- Mix de wortelen en de knoflook. Voeg eventueel olijfolie toe om het smeuïger te maken.
- Doe de dip in een kommetje en werk af met de peterselie, de zadenmix en wat paprikapoeder.
- Was en snijd de groentjes voor erbij en leg op een schaal. Serveer samen met de dip.
Tips om je foto's te pimpen:
Zorg voor visuele dynamiek door verschillende vormen van groenten
Versier de dip met kleurrijke toppings (als kruiden, zaden of specerijen).
Presentatie-tip: plaats de dip op een schotel met de groenten errond.