De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Geroosterde worteldip met snackgroentjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de worteldip

Wortelen Wortel1 kg kg
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(ongepeld)
4
Olijfolie Olijfolie
Paprikapoeder Paprikapoeder2 el el
Zaden Zaden50 g g
Platte peterselie Platte peterselie
(fijngehakt)
15 g g
Peper Peper
Zout Zout

Voor erbij

Wortelen Wortel
(in verschillende kleuren, in schuine reepjes)
Minikomkommers Minikomkommer
(in partjes)
Radijzen Radijs
(in plakjes)
Selder Selder
(groene, in reepjes)
Tomaten Tomaat
(in verschillende kleuren en vormen, kleintjes gehalveerd en grote in partjes)
snackpaprika's snackpaprika
(gehalveerd)

Geroosterde worteldip met snackgroentjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(10)

Bereiding

  1. Verhit de oven voor op 200°C.
  2. Schil en snijd de wortelen in stukken en leg ze samen met de ongeschilde teentjes knoflook op een ovenplaat.
  3. Besprenkel met olijfolie en kruid met paprikapoeder, peper en zout. Meng goed dooreen en schuif 20 à 30 minuten in de hete oven, of tot de wortelen goudbruin en knapperig zijn.
  4. Haal de wortelen uit de oven en pers de knoflook uit zijn schil.
  5. Mix de wortelen en de knoflook. Voeg eventueel olijfolie toe om het smeuïger te maken.
  6. Doe de dip in een kommetje en werk af met de peterselie, de zadenmix en wat paprikapoeder.
  7. Was en snijd de groentjes voor erbij en leg op een schaal. Serveer samen met de dip.

Tips om je foto's te pimpen:

  • Zorg voor visuele dynamiek door verschillende vormen van groenten
  • Versier de dip met kleurrijke toppings (als kruiden, zaden of specerijen).
  • Presentatie-tip: plaats de dip op een schotel met de groenten errond.