De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gestoofd witloof met gerookte zalm

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Stronkjes witloof Stronkje witloof6
Boter Boter100 g g
Sinaasappels Sinaasappel2
Gerookte zalm Gerookte zalm8 sneetjes sneetje
Broden Brood4 sneetjes sneetje
Tijmblaadjes Tijmblaadjes
Peper Peper
Zout Zout

Gestoofd witloof met gerookte zalm

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(12)

Bereiding

  1. Toast het brood krokant, verwijder de korsten en snijd in repen.
  2. Halveer de witloofstronken en snijd het hart eruit.
  3. Laat de boter kleuren in een pan en zet er het witloof in aan. Draai ze na een tweetal minuten om en bak verder terwijl je het vuur wat lager zet. Kruid met peper en zout. Snijd de sinaasappels middendoor en pers het sap op het witloof. Werk af met tijmblaadjes. Verlaag het vuur en laat gedurende 5 minuten garen onder deksel.
  4. Serveer de halve witloofstronken en werk af met sneetjes gerookte zalm en wat kookvocht. Geef er de toastreepjes bij.