
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kipfilets Kipfilet | 4 | ||
Currypoeder Currypoeder | 2 el el | ||
Wortelen
Wortel (geschild, in plakjes) | 6 | ||
Sperziebonen
Sperziebonen (gedopt) | 200 g g | ||
Broccoli's
Broccoli (in roosjes) | 1 | ||
Rijst
Rijst (witte) | 250 g g |
Voor de dressing
Limoenen
Limoen (sap en zeste) | 0,5 | ||
Groentebouillon Groentebouillon | 0,5 | ||
Water Water | 120 ml ml | ||
Lente-uitjes
Lente-ui (in ringen) | 2 | ||
Zonnebloemolie Zonnebloemolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGestoomde kip en groentjes met rijst
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kruid de kippenborstfilets met de helft van het currypoeder, peper en zout. Leg ze in de stoomkoker. Leg ook de wortelen, de broccoliroosjes en de boontjes in de stoomkoker. Stoom alles in ongeveer 15 minuten gaar. Heb je geen stoomkoker? Kruid de kip dan met het currypoeder, peper en zout en bak in wat boter of olie goudbruin en gaar. De groenten kun je blancheren in licht gezouten water en nadien even aanstoven in vetstof.
- Kook de rijst gaar in licht gezouten water. Los het bouillonblokje op in kokend water. Doe er 1 el olie, het resterende currypoeder, de limoenzeste en het limoensap bij en meng goed. Roer er de lente-uitjes onder en kruid met peper en zout.
- Verdeel de groenten en de kipfilets over de borden en lepel er de dressing over. Serveer met de rijst.