Gestoomde kip en groentjes met rijst

Gestoomde kip en groentjes met rijst
MoeilijkheidMakkelijk
Koken25 min

Voorbereiding

  1. Kruid de kippenborstfilets met de helft van het currypoeder, peper en zout. Leg ze in de stoomkoker. Leg ook de wortelen, de broccoliroosjes en de boontjes in de stoomkoker. Stoom alles in ongeveer 15 minuten gaar. Heb je geen stoomkoker? Kruid de kip dan met het currypoeder, peper en zout en bak in wat boter of olie goudbruin en gaar. De groenten kun je blancheren in licht gezouten water en nadien even aanstoven in vetstof.

  2. Kook de rijst gaar in licht gezouten water. Los het bouillonblokje op in kokend water. Doe er 1 el olie, het resterende currypoeder, de limoenzeste en het limoensap bij en meng goed. Roer er de lente-uitjes onder en kruid met peper en zout.

  3. Verdeel de groenten en de kipfilets over de borden en lepel er de dressing over. Serveer met de rijst.