De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gestoomde witte visrolletjes met fijne groentjes, garnalen en citroensausje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Sjalotten Sjalot
(in partjes)
2 stukken stuk
Courgettes Courgette1
Preistengels Preistengel1
Wortelen Wortel
(fijne)
6
Krielaardappelen Krielaardappel6 stukken stuk
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
2 el el
Witte vis Witte vis
(filet)
600 g g
Groentebouillon Groentebouillon300 ml ml
Roze garnalen Roze garnalen
(noordzee)
200 g g
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout
Kookroom Kookroom125 ml ml
Eidooiers Eidooier1
Citroenen Citroen0,5

Gestoomde witte visrolletjes met fijne groentjes, garnalen en citroensausje

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(82)

Bereiding

  1. Snij de courgette en de prei in reepjes• Schil de worteltjes, halveer ze in de lengte en snij ze vervolgens in schuine stukken van 3 cm. Schil de krieltjes en snij in partjes.
  2. Blancheer de worteltjes en krieltjes een 10-tal minuten in gezouten water. Bak het sjalotje met de courgette en de prei enkele minuten in boter. Kruid met peper en zout.
  3. Leg de visfilets met de grijze kant naar boven en kruid met peper en zout. Rol op en steek vast met een houten prikker. Pocheer ze gaar in de hete groentebouillon.
  4. Verwarm (voor de saus) de room. Meng er de rasp en het sap van de halve citroen onder. Klop een flinke klont roomboter door de saus en laat de saus iets afkoelen. Voeg nu de eidooier toe en en verwarm al kloppend totdat de saus dikker wordt. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de groenten en de krieltjes over de borden. Leg er een 3-tal visrolletjes bij en strooi er de garnaaltjes over. Giet er wat van de saus over en werk af met de peterselie.