
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Sjalotten
Sjalot (in partjes) | 2 stukken stuk | ||
Courgettes Courgette | 1 | ||
Preistengels Preistengel | 1 | ||
Wortelen
Wortel (fijne) | 6 | ||
Krielaardappelen Krielaardappel | 6 stukken stuk | ||
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 2 el el | ||
Witte vis
Witte vis (filet) | 600 g g | ||
Groentebouillon Groentebouillon | 300 ml ml | ||
Roze garnalen
Roze garnalen (noordzee) | 200 g g | ||
Boter Boter | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout | |||
Kookroom Kookroom | 125 ml ml | ||
Eidooiers Eidooier | 1 | ||
Citroenen Citroen | 0,5 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGestoomde witte visrolletjes met fijne groentjes, garnalen en citroensausje
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snij de courgette en de prei in reepjes• Schil de worteltjes, halveer ze in de lengte en snij ze vervolgens in schuine stukken van 3 cm. Schil de krieltjes en snij in partjes.
- Blancheer de worteltjes en krieltjes een 10-tal minuten in gezouten water. Bak het sjalotje met de courgette en de prei enkele minuten in boter. Kruid met peper en zout.
- Leg de visfilets met de grijze kant naar boven en kruid met peper en zout. Rol op en steek vast met een houten prikker. Pocheer ze gaar in de hete groentebouillon.
- Verwarm (voor de saus) de room. Meng er de rasp en het sap van de halve citroen onder. Klop een flinke klont roomboter door de saus en laat de saus iets afkoelen. Voeg nu de eidooier toe en en verwarm al kloppend totdat de saus dikker wordt. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de groenten en de krieltjes over de borden. Leg er een 3-tal visrolletjes bij en strooi er de garnaaltjes over. Giet er wat van de saus over en werk af met de peterselie.