
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Varkenshaasje Varkenshaasje | 600 g g | ||
Zongedroogde tomaten Zongedroogde tomaat | 100 g g | ||
Rauwe ham Rauwe ham | 4 sneetjes sneetje | ||
Bladspinazie Bladspinazie | |||
Wortelen Wortel | 800 g g | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | ||
Groentebouillon Groentebouillon | 100 ml ml | ||
Tijm Tijm | bosjes bosje | ||
Muntblaadjes Muntblaadje | |||
Peterselie Peterselie | bosjes bosje | ||
Vloeibare honing Vloeibare honing | 2 el el | ||
Feta Feta | 100 g g | ||
Zure room Zure room | 100 g g | ||
Yoghurt Yoghurt | 100 g g | ||
Pijnboompitten
Pijnboompitten (geroosterd) | 30 g g | ||
Boter Boter | |||
Nootmuskaat Nootmuskaat | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGevuld varkenshaasje met zoete tijm-worteltjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het varkenshaasje in de lengte voor 2/3de door. Klap het vlees open, kruid met peper en zouten beleg met de spinazie, zongedroogde tomaatjes en de ham. Vouw het vlees terug dicht en bind vast met keukentouw. Kruidnogmaals met wat peper en zout en bak het varkenshaasje rondom goudbruin in boter. Leg het vlees in een ovenschaal en zet 12 minuten in de oven.Dek het vlees daarna af met aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten.
- Schil ondertussen de wortelen met een dunschiller. Halveer ze in de lengte. Bak de wortelen 1 minuut in hete boter.Blus met de bouillon en giet er de honing bij. Rits de blaadjes van de takjes tijm en voeg de blaadjes samen met het geperst teentje lookbij de wortelen. Schep alles goed om en laat 8 minuten op een zacht vuur garen tot de wortelen beetgaar zijn. Proef enkruid met nootmuskaat, peper en zout.
- Doe de zure room met de yoghurt, munt en peterselie in een blender. Kruid met peper en zout en mix glad. Rooster de pijnboompittengoudbruin in een droge koekenpan.
- Snij het varkenshaasje in mooie plakjes. Verdeel de worteltjes over de borden. Leg er 3 à 4 plakjes varkenshaasje bij. Verkruimel er watfetakaas over en werk af met de pijnboompitten. Serveer met het sausje.
Lekker met gekookte krieltjes.