De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gevuld varkenshaasje met zoete tijm-worteltjes, feta en kruidensausje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Varkenshaasje Varkenshaasje600 g g
Zongedroogde tomaten Zongedroogde tomaat100 g g
Rauwe ham Rauwe ham4 sneetjes sneetje
Bladspinazie Bladspinazie
Wortelen Wortel800 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Groentebouillon Groentebouillon100 ml ml
Tijm Tijm bosjes bosje
Muntblaadjes Muntblaadje
Peterselie Peterselie bosjes bosje
Vloeibare honing Vloeibare honing2 el el
Feta Feta100 g g
Zure room Zure room100 g g
Yoghurt Yoghurt100 g g
Pijnboompitten Pijnboompitten
(geroosterd)
30 g g
Boter Boter
Nootmuskaat Nootmuskaat
Peper Peper
Zout Zout

Gevuld varkenshaasje met zoete tijm-worteltjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(75)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het varkenshaasje in de lengte voor 2/3de door. Klap het vlees open, kruid met peper en zouten beleg met de spinazie, zongedroogde tomaatjes en de ham. Vouw het vlees terug dicht en bind vast met keukentouw. Kruidnogmaals met wat peper en zout en bak het varkenshaasje rondom goudbruin in boter. Leg het vlees in een ovenschaal en zet 12 minuten in de oven.Dek het vlees daarna af met aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten.
  2. Schil ondertussen de wortelen met een dunschiller. Halveer ze in de lengte. Bak de wortelen 1 minuut in hete boter.Blus met de bouillon en giet er de honing bij. Rits de blaadjes van de takjes tijm en voeg de blaadjes samen met het geperst teentje lookbij de wortelen. Schep alles goed om en laat 8 minuten op een zacht vuur garen tot de wortelen beetgaar zijn. Proef enkruid met nootmuskaat, peper en zout.
  3. Doe de zure room met de yoghurt, munt en peterselie in een blender. Kruid met peper en zout en mix glad. Rooster de pijnboompittengoudbruin in een droge koekenpan.
  4. Snij het varkenshaasje in mooie plakjes. Verdeel de worteltjes over de borden. Leg er 3 à 4 plakjes varkenshaasje bij. Verkruimel er watfetakaas over en werk af met de pijnboompitten. Serveer met het sausje.

Lekker met gekookte krieltjes.