De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gevulde aubergines met venkel en geitenkaas

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Aubergines Aubergine4
Venkels Venkel1
Sjalotten Sjalot1
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Olijfolie Olijfolie4 el el
Bladspinazie Bladspinazie80 g g
Pijnboompitten Pijnboompitten100 g g
Kappertjes Kappertjes2 el el
Geitenkaas Geitenkaas250 g g
Peper Peper
Zout Zout

Gevulde aubergines met venkel en geitenkaas

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(13)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij de aubergines horizontaal in tweeën en snij het vruchtvlees rastervormig in. Leg de aubergines met het vel naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 10 minuten in de oven. Haal daarna uit de oven en schep een deel van het vruchtvlees uit de aubergines.
  3. Maak intussen de venkel schoon en snij in kleine blokjes. Stoof met de gesnipperde sjalot en knoflook in de olijfolie. Kruid met peper en zout. Voeg na enkele minuten de spinazie toe.
  4. Hak de pijnboompitten grof en meng samen met de kappertjes onder de venkel en spinazie. Vul er de aubergines mee op en werk af met de geitenkaas. Bak de gevulde aubergines 15 minuten in de oven.