De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gevulde aubergines op z'n Turks

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Aubergines Aubergine
(in de lengte gehalveerd)
2
Kippengehakt Kippengehakt250 g g
Sjalotten Sjalot
(fijngesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Tomaten Tomaat2
Tomatenpuree Tomatenpuree1 el el
Chilipepers Chilipeper
(fijngehakt)
1
Cayennepeper Cayennepeper1 tl tl
Paprikapoeder Paprikapoeder1 tl tl
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
2 el el
Muntblaadjes Muntblaadje
Yoghurt Yoghurt100 ml ml
Zonnebloemolie Zonnebloemolie
Zout Zout

Gevulde aubergines op z'n Turks

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

55 min.
(186)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedruppel de snijkant van de aubergines met wat olie. Leg ze met de snijkant naar boven in de ovenschaal en zet 15 minuten in de oven.
  2. Snijd 1 tomaat fijn. Bak het gehakt met de sjalot, de chilipeper en de knoflook rul in een scheutje zonnebloemolie. Doe er de tomatenpuree bij en voeg er een scheutje water aan toe. Doe er ook de fijngehakte tomaat bij. Laat 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met de cayennepeper, het paprikapoeder en het zout.
  3. Neem de pan van het vuur en roer er de peterselie door. Snijd de binnenkant van de aubergines in de lengte in om ruimte te maken voor de saus. Druk de zijkanten iets naar buiten. Schep de saus in de aubergines. Snijd de resterende tomaat in schijfjes en verdeel over de aubergines.
  4. Zet de aubergines 30 minuten in de oven. Werk af met wat muntblaadjes en een lepel yoghurt.

Serveertip: Lekker met pitabrood, rijst of couscous.