
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Aubergines
Aubergine (in de lengte gehalveerd) | 2 | |
Kippengehakt Kippengehakt | 250 g g | |
Sjalotten
Sjalot (fijngesnipperd) | 1 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 1 | |
Tomaten Tomaat | 2 | |
Tomatenpuree Tomatenpuree | 1 el el | |
Chilipepers
Chilipeper (fijngehakt) | 1 | |
Cayennepeper Cayennepeper | 1 tl tl | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 tl tl | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 2 el el | |
Muntblaadjes Muntblaadje | ||
Yoghurt Yoghurt | 100 ml ml | |
Zonnebloemolie Zonnebloemolie | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGevulde aubergines op z'n Turks
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bedruppel de snijkant van de aubergines met wat olie. Leg ze met de snijkant naar boven in de ovenschaal en zet 15 minuten in de oven.
- Snijd 1 tomaat fijn. Bak het gehakt met de sjalot, de chilipeper en de knoflook rul in een scheutje zonnebloemolie. Doe er de tomatenpuree bij en voeg er een scheutje water aan toe. Doe er ook de fijngehakte tomaat bij. Laat 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met de cayennepeper, het paprikapoeder en het zout.
- Neem de pan van het vuur en roer er de peterselie door. Snijd de binnenkant van de aubergines in de lengte in om ruimte te maken voor de saus. Druk de zijkanten iets naar buiten. Schep de saus in de aubergines. Snijd de resterende tomaat in schijfjes en verdeel over de aubergines.
- Zet de aubergines 30 minuten in de oven. Werk af met wat muntblaadjes en een lepel yoghurt.
Serveertip: Lekker met pitabrood, rijst of couscous.