Gevulde bolcourgetten

Gevulde bolcourgetten
MoeilijkheidMakkelijk
Koken60 min

Voorbereiding

  1. Snij het topje van de bolcourgetten weg. Hol ze met een klein lepeltje uit. Hou 1 cm van de wand intact. Snij een recht stukje van de onderkant weg zodat de courgetten mooi rechtop staan.

  2. Snij het vruchtvlees van de courgetten, de knoflook, champignons, de paprika en het spek fijn. Rasp de kaas.

  3. Fruit de ui in boter glazig. Voeg de champignons toe en bak tot al het vocht is verdwenen. Schep er de knoflook, tijm, het spek en de paprika onder en roerbak 5 minuten. Giet er de bouillon bij en laat 10 minuten sudderen. Voeg de geraspte kaas en de peterselie toe en laat wat indikken. Vul hiermee de courgetten en strooi er de noten over.

  4. Zet de bolcourgetten indirect op de barbecue, sluit het deksel en grill ze in ongeveer 30 minuten gaar. Bestrooi voor het serveren nog met wat extra peterselie.

  5. Lekker met kip- of rundsbrochetten of gemarineerde steak.