Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | |
Bolcourgettes Bolcourgette | 4 | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 2 el el | |
Tijmblaadjes
Tijmblaadjes (verse) | 2 el el | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | |
Paprika's Paprika | 1 | |
Champignons Champignons | 120 g g | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 1 blokjes blokje | |
Water Water | 350 ml ml | |
Oude kaas Oude kaas | 100 g g | |
Kruidenspek ovengebakken Kruidenspek ovengebakken | 200 g g | |
Walnoten
Walnoten (gehakt) | 1 el el | |
Boter Boter |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGevulde bolcourgetten
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snij het topje van de bolcourgetten weg. Hol ze met een klein lepeltje uit. Hou 1 cm van de wand intact. Snij een recht stukje van de onderkant weg zodat de courgetten mooi rechtop staan.
- Snij het vruchtvlees van de courgetten, de knoflook, champignons, de paprika en het spek fijn. Rasp de kaas.
- Fruit de ui in boter glazig. Voeg de champignons toe en bak tot al het vocht is verdwenen. Schep er de knoflook, tijm, het spek en de paprika onder en roerbak 5 minuten. Giet er de bouillon bij en laat 10 minuten sudderen. Voeg de geraspte kaas en de peterselie toe en laat wat indikken. Vul hiermee de courgetten en strooi er de noten over.
- Zet de bolcourgetten indirect op de barbecue, sluit het deksel en grill ze in ongeveer 30 minuten gaar. Bestrooi voor het serveren nog met wat extra peterselie.
Lekker met kip- of rundsbrochetten of gemarineerde steak.