De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gevulde bolcourgetten_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Uien Ui
(gesnipperd)
1
Bolcourgettes Bolcourgette4
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
2 el el
Tijmblaadjes Tijmblaadjes
(verse)
2 el el
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Paprika's Paprika1
Champignons Champignons120 g g
Kippenbouillon Kippenbouillon1 blokjes blokje
Water Water350 ml ml
Oude kaas Oude kaas100 g g
Kruidenspek ovengebakken Kruidenspek ovengebakken200 g g
Walnoten Walnoten
(gehakt)
1 el el
Boter Boter

Gevulde bolcourgetten

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(115)

Bereiding

  1. Snij het topje van de bolcourgetten weg. Hol ze met een klein lepeltje uit. Hou 1 cm van de wand intact. Snij een recht stukje van de onderkant weg zodat de courgetten mooi rechtop staan.
  2. Snij het vruchtvlees van de courgetten, de knoflook, champignons, de paprika en het spek fijn. Rasp de kaas.
  3. Fruit de ui in boter glazig. Voeg de champignons toe en bak tot al het vocht is verdwenen. Schep er de knoflook, tijm, het spek en de paprika onder en roerbak 5 minuten. Giet er de bouillon bij en laat 10 minuten sudderen. Voeg de geraspte kaas en de peterselie toe en laat wat indikken. Vul hiermee de courgetten en strooi er de noten over.
  4. Zet de bolcourgetten indirect op de barbecue, sluit het deksel en grill ze in ongeveer 30 minuten gaar. Bestrooi voor het serveren nog met wat extra peterselie.

Lekker met kip- of rundsbrochetten of gemarineerde steak.