De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gevulde courgettes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Courgettes Courgette3
Champignons Champignons100 g g
Kerstomaten Kerstomaat
(in plakjes)
6
Preistengels Preistengel1
Stengels selder Stengel selder
(groene)
1
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler50 g g
Olijfolie Olijfolie2 el el
Peper Peper
Zout Zout

Gevulde courgettes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(7)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de courgette in de lengte door en lepel er voorzichtig het vruchtvlees uit. Snij het vruchtvlees fijn.
  3. Snij de prei, selder en champignons fijn.
  4. Verwarm de olijfolie en stoof hierin de prei, selder en champignons. Voeg het vruchtvlees van de courgette toe en kruid met peper en zout.
  5. Schik de halve courgettes in een ovenschaal. Vul ze met het groentemengsel, leg er plakjes kerstomaat op en bestrooi met de kaas. Zet 30 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren met gehakte peterselie.

TIP: Je kan de gevulde courgette serveren met tomatensaus.