Voorbereiding
Kook de eieren 6 minuten in gezouten water en verfris onder koud stromend water. Laat de eieren lichtjes afkoelen en pel ze dan.
Snij de eieren in tweeën en lepel er de eierdooiers uit. Dek de eiwitten af en zet koel weg.
Gebruik de eierdooiers om de vulling te maken. Je kunt allerlei ingrediënten gebruiken, wat je maar lekker vindt. Hieronder volgen enkele voorbeelden.
Snij een handvol salami in kleine blokjes en hak enkele takjes peterselie fijn. Meng met de geplette eierdooiers en mayonaise.
Breng op smaak met peper en zout en vul er de eieren mee op. Werk af met peterselie.
Hak de zalm zeer fijn en snipper enkele sprietjes bieslook. Meng met de geplette eierdooiers, voeg de zonnebloemolie toe en breng op smaak met peper en zout.
Vul er de eieren mee op.
Snij het vruchtvlees van de tomaat in kleine blokjes. Plet de avocado met de eierdooiers.
Meng de tomatenblokjes en geplette avocado met de grijze garnalen en breng op smaak met peper en zout. Vul er de eieren mee op en werk af met enkele fijngehakte takjes peterselie.
Hak wat tijm heel fijn. Plet de paté met de eierdooiers. Voeg de fijngehakte tijm toe en breng op smaak met peper en zout.
Vul er de eieren mee op.
Voor de eitjes met salami:
Voor de eitjes met wilde zalm:
Voor de eitjes met avocado en grijze garnalen:
Voor de eitjes met paté: