De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gevulde fazantfilet

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Fazantfilets Fazantfilet4
Bladspinazie Bladspinazie300 g g
Sjalotten Sjalot
(fijngesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas
(geraspt)
40 g g
Ricotta Ricotta50 g g
Roomkaas Roomkaas50 g g
Nootmuskaat Nootmuskaat0,5 tl tl
serranoham serranoham8 sneetjes sneetje
Aardappelkroketten Aardappelkroket16
Champignon-cognacsaus Champignon-cognacsaus400 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Gevulde fazantfilet

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(18)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150°C. Snijd de fazantfilets in de lengte door, maar snijd niet helemaal door.
  2. Blancheer de spinazie kort in licht gezouten water. Giet af, hak fijn en knijp er al het vocht uit. Meng er het sjalotje, de knoflook, de roomkaas, de ricotta, de Parmegiano Reggiano en 2 el olijfolie onder. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.
  3. Verdeel de vulling over de geopende filets en plooi dicht. Rol er telkens 2 plakjes serranoham rond en bind vast met keukentouw. Leg de filets in een ingevette ovenschaal, bedruppel met olijfolie en zet 40 minuten in de oven. Bedruppel regelmatig met het braadvocht.
  4. Bereid de saus en de kroketjes zoals vermeld op de verpakking en serveer bij de fazantfilets.