Gevulde kalkoen met kastanje, wintergroenten en gekookte appels met veenbessen

Gevulde kalkoen met kastanje, wintergroenten en gekookte appels met veenbessen
MoeilijkheidMakkelijk
Koken3:00 u

Voorbereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom. Verwarm de oven voor op 170°C.

  2. Vul de kalkoen met de vulling en naai dicht. Gebruik eventueel een prikker om vast te zetten.

  3. Kruis de poten en bind ze bij elkaar.

  4. Schil en snijd de groenten (ui, bleekselder, wortel) grof en schik ze in de braadslee. Giet er de wijn en bouillon bij. Verdeel de boter. Leg de helft in de braadslee tussen de groenten en wrijf met de andere helft de kalkoen in. Leg de kalkoen op de groenten en braad 2,5 tot 3 uur. Bestrijk hem enkele malen met het braadvocht tijdens het garen in de oven.

  5. Verdeel net voor het uit de oven halen nog kort 1 takje tijm over de kalkoen en laat deze nog 10 minuten smaak afgeven.

  6. Haal de kalkoen uit de oven. Dek af met aluminiumfolie en laat een 30-tal minuten rusten voor het versnijden.

  7. Pureer de vrijgekomen jus en de groenten in een blender. Kook eventueel in of bind tot een saus voor het serveren.