De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gevulde kalkoen met kastanje, wintergroenten en gekookte appels met veenbessen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kalkoenen Kalkoen1
Uien Ui1
Stengels selder Stengel selder
(witte)
0,5
Wortelen Wortel1
Witte wijn Witte wijn250 ml ml
Kippenbouillon Kippenbouillon250 ml ml
Boter Boter300 g g
Tijm Tijm
(verse)
1 takjes takje

Voor de vulling

Gedroogde ham Gedroogde ham
(fijngehakt)
100 g g
Varkensgehakt Varkensgehakt220 g g
Kippengehakt Kippengehakt220 g g
Eieren Ei1
Kookroom Kookroom90 ml ml
Kastanjes Kastanjes
(in bokaal )
175 g g
Cayennepeper Cayennepeper
Appels Appel
(gekookt)
2
Veenbessensaus Veenbessensaus100 g g

Gevulde kalkoen met kastanje, wintergroenten en gekookte appels met veenbessen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

3:00 u.
(0)

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Vul de kalkoen met de vulling en naai dicht. Gebruik eventueel een prikker om vast te zetten.
  3. Kruis de poten en bind ze bij elkaar.
  4. Schil en snijd de groenten (ui, bleekselder, wortel) grof en schik ze in de braadslee. Giet er de wijn en bouillon bij. Verdeel de boter. Leg de helft in de braadslee tussen de groenten en wrijf met de andere helft de kalkoen in. Leg de kalkoen op de groenten en braad 2,5 tot 3 uur. Bestrijk hem enkele malen met het braadvocht tijdens het garen in de oven.
  5. Verdeel net voor het uit de oven halen nog kort 1 takje tijm over de kalkoen en laat deze nog 10 minuten smaak afgeven.
  6. Haal de kalkoen uit de oven. Dek af met aluminiumfolie en laat een 30-tal minuten rusten voor het versnijden.
  7. Pureer de vrijgekomen jus en de groenten in een blender. Kook eventueel in of bind tot een saus voor het serveren.

Gevulde kalkoen met kastanje, wintergroenten en gekookte appels met veenbessen
3:00 u.

Gevulde kalkoen met kastanje, wintergroenten en gekookte appels met veenbessen

Ingrediënten

Kalkoen
1
Ui
1
Stengel selder (witte)
0.5
Wortel
1
Witte wijn
250 ml
Kippenbouillon
250 ml
Boter
300 g
Tijm (verse)
1 takje
Gedroogde ham (fijngehakt)
100 g
Varkensgehakt
220 g
Kippengehakt
220 g
Ei
1
Kookroom
90 ml
Kastanjes (in bokaal )
175 g
Cayennepeper
Appel (gekookt)
2
Veenbessensaus
100 g
Gevulde kalkoen met kastanje, wintergroenten en gekookte appels met veenbessen
3:00 u.

Step 1

Gevulde kalkoen met kastanje, wintergroenten en gekookte appels met veenbessen

  1. Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Vul de kalkoen met de vulling en naai dicht. Gebruik eventueel een prikker om vast te zetten.
  3. Kruis de poten en bind ze bij elkaar.
  4. Schil en snijd de groenten (ui, bleekselder, wortel) grof en schik ze in de braadslee. Giet er de wijn en bouillon bij. Verdeel de boter. Leg de helft in de braadslee tussen de groenten en wrijf met de andere helft de kalkoen in. Leg de kalkoen op de groenten en braad 2,5 tot 3 uur. Bestrijk hem enkele malen met het braadvocht tijdens het garen in de oven.
  5. Verdeel net voor het uit de oven halen nog kort 1 takje tijm over de kalkoen en laat deze nog 10 minuten smaak afgeven.
  6. Haal de kalkoen uit de oven. Dek af met aluminiumfolie en laat een 30-tal minuten rusten voor het versnijden.
  7. Pureer de vrijgekomen jus en de groenten in een blender. Kook eventueel in of bind tot een saus voor het serveren.

Kalkoen: 1
Ui: 1
Stengel selder (witte): 0.5
Wortel: 1
Witte wijn: 250 ml
Kippenbouillon: 250 ml
Boter: 300 g
Tijm (verse): 1 takje
Gedroogde ham (fijngehakt): 100 g
Varkensgehakt: 220 g
Kippengehakt: 220 g
Ei: 1
Kookroom: 90 ml
Kastanjes (in bokaal ): 175 g
Cayennepeper
Appel (gekookt): 2
Veenbessensaus: 100 g
Gevulde kalkoen met kastanje, wintergroenten en gekookte appels met veenbessen

Feedback

How did you like cooking with us?

Gelijkaardige recepten

Gevulde kalkoen met peer en veenbessensaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gevulde kalkoen met peer en veenbessensaus
2:20 u.
(0)
Zomers gemarineerde kalkoen op twee manieren

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Zomers gemarineerde kalkoen op twee manieren
45 min.
(0)
Mexicaanse kalkoenbommetjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Mexicaanse kalkoenbommetjes
20 min.
(1)
Gevulde kalkoenborst met tomaat in de oven

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gevulde kalkoenborst met tomaat in de oven
40 min.
(0)
Kerstpastei met een strikje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kerstpastei met een strikje
1:45 u.
(0)
Pompoen wellington met couscous

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Pompoen wellington met couscous
1:10 u.
(0)
Feestelijke broodkrans met camembert uit de oven

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Feestelijke broodkrans met camembert uit de oven
40 min.
(2)
Parelhoen met witloof en winterpuree

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Parelhoen met witloof en winterpuree
1:10 u.
(0)
Vispannetje met mosterdroomsaus onder een dakje van bladerdeeg

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Vispannetje met mosterdroomsaus onder een dakje van bladerdeeg
45 min.
(1)
Langzaam gegaarde lamsbout met chorizo, olijfjes en linzen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Langzaam gegaarde lamsbout met chorizo, olijfjes en linzen
4:00 u.
(0)
Fazant op jagerswijze met gevulde pasta

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Fazant op jagerswijze met gevulde pasta
50 min.
(0)
Franse kaasfondue met gegrilde spruitjes en stokbrood

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Franse kaasfondue met gegrilde spruitjes en stokbrood
40 min.
(0)
Ovengebakken surf & turf kalkoen met geroosterde wortelen en notencrunch

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ovengebakken surf & turf kalkoen met geroosterde wortelen en notencrunch
2:15 u.
(0)
Hindegebraadrollade met homemade ravioli van zoete aardappel en wildsaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Hindegebraadrollade met homemade ravioli van zoete aardappel en wildsaus
60 min.
(0)
Wild vullingen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Wild vullingen
1:15 u.
(1)