De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gevulde kalkoen met kastanje, wintergroenten en gekookte appels met veenbessen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Uien Ui1
Kalkoenen Kalkoen1
Stengels selder Stengel selder
(witte)
0,5
Wortelen Wortel1
Witte wijn Witte wijn250 ml ml
Kippenbouillon Kippenbouillon250 ml ml
Boter Boter300 g g
Tijm Tijm
(verse)
1 takjes takje

Voor de vulling

Gedroogde ham Gedroogde ham
(fijngehakt)
100 g g
Varkensgehakt Varkensgehakt220 g g
Kippengehakt Kippengehakt220 g g
Eieren Ei1
Kookroom Kookroom90 ml ml
Kastanjes Kastanjes
(in bokaal )
175 g g
Cayennepeper Cayennepeper
Appels Appel
(gekookt)
2
Veenbessensaus Veenbessensaus100 g g

Gevulde kalkoen met kastanje, wintergroenten en gekookte appels met veenbessen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

3:00 u.
(6)

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Vul de kalkoen met de vulling en naai dicht. Gebruik eventueel een prikker om vast te zetten.
  3. Kruis de poten en bind ze bij elkaar.
  4. Schil en snijd de groenten (ui, bleekselder, wortel) grof en schik ze in de braadslee. Giet er de wijn en bouillon bij. Verdeel de boter. Leg de helft in de braadslee tussen de groenten en wrijf met de andere helft de kalkoen in. Leg de kalkoen op de groenten en braad 2,5 tot 3 uur. Bestrijk hem enkele malen met het braadvocht tijdens het garen in de oven.
  5. Verdeel net voor het uit de oven halen nog kort 1 takje tijm over de kalkoen en laat deze nog 10 minuten smaak afgeven.
  6. Haal de kalkoen uit de oven. Dek af met aluminiumfolie en laat een 30-tal minuten rusten voor het versnijden.
  7. Pureer de vrijgekomen jus en de groenten in een blender. Kook eventueel in of bind tot een saus voor het serveren.