Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Uien Ui | 1 | |
Kalkoenen Kalkoen | 1 | |
Stengels selder
Stengel selder (witte) | 0,5 | |
Wortelen Wortel | 1 | |
Witte wijn Witte wijn | 250 ml ml | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 250 ml ml | |
Boter Boter | 300 g g | |
Tijm
Tijm (verse) | 1 takjes takje |
Voor de vulling
Gedroogde ham
Gedroogde ham (fijngehakt) | 100 g g | |
Varkensgehakt Varkensgehakt | 220 g g | |
Kippengehakt Kippengehakt | 220 g g | |
Eieren Ei | 1 | |
Kookroom Kookroom | 90 ml ml | |
Kastanjes
Kastanjes (in bokaal ) | 175 g g | |
Cayennepeper Cayennepeper | ||
Appels
Appel (gekookt) | 2 | |
Veenbessensaus Veenbessensaus | 100 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGevulde kalkoen met kastanje, wintergroenten en gekookte appels met veenbessen
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom. Verwarm de oven voor op 170°C.
- Vul de kalkoen met de vulling en naai dicht. Gebruik eventueel een prikker om vast te zetten.
- Kruis de poten en bind ze bij elkaar.
- Schil en snijd de groenten (ui, bleekselder, wortel) grof en schik ze in de braadslee. Giet er de wijn en bouillon bij. Verdeel de boter. Leg de helft in de braadslee tussen de groenten en wrijf met de andere helft de kalkoen in. Leg de kalkoen op de groenten en braad 2,5 tot 3 uur. Bestrijk hem enkele malen met het braadvocht tijdens het garen in de oven.
- Verdeel net voor het uit de oven halen nog kort 1 takje tijm over de kalkoen en laat deze nog 10 minuten smaak afgeven.
- Haal de kalkoen uit de oven. Dek af met aluminiumfolie en laat een 30-tal minuten rusten voor het versnijden.
- Pureer de vrijgekomen jus en de groenten in een blender. Kook eventueel in of bind tot een saus voor het serveren.