De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gevulde kalkoen met peer en veenbessensaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Half ontbeende gevulde kalkoen Half ontbeende gevulde kalkoen2,5 kg kg
Uien Ui
(gesnipperd )
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Gember Gember1 cm cm
Peren Peer
(geschild, in halve maantjes )
6
Tijmblaadjes Tijmblaadjes2 el el
Veenbessensaus Veenbessensaus300 g g
Pijnboompitten Pijnboompitten40 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Gevulde kalkoen met peer en veenbessensaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

2:20 u.
(0)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg ze in een ingevette grote braadslee en leg er enkele blokjes boter op. Zet de kalkoen 30 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C en laat nog 2 uur bakken. Bedruip regelmatig met het braadvocht.
  2. Pers de look en rasp de gember. Verhit een scheutje olijfolie en fruit de ui met de look glazig. Voeg de perenblokjes, tijm, pijnboompitten en gember toe en laat de peren op een zacht vuur beetgaar worden.
  3. Verarm de veenbessensaus en serveer, samen met de warme peertjes, bij de kalkoen.

Lekker met kroketjes.