
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Half ontbeende gevulde kalkoen Half ontbeende gevulde kalkoen | 2,5 kg kg | |
Uien
Ui (gesnipperd ) | 1 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | |
Gember Gember | 1 cm cm | |
Peren
Peer (geschild, in halve maantjes ) | 6 | |
Tijmblaadjes Tijmblaadjes | 2 el el | |
Veenbessensaus Veenbessensaus | 300 g g | |
Pijnboompitten Pijnboompitten | 40 g g | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGevulde kalkoen met peer en veenbessensaus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C. Leg ze in een ingevette grote braadslee en leg er enkele blokjes boter op. Zet de kalkoen 30 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C en laat nog 2 uur bakken. Bedruip regelmatig met het braadvocht.
- Pers de look en rasp de gember. Verhit een scheutje olijfolie en fruit de ui met de look glazig. Voeg de perenblokjes, tijm, pijnboompitten en gember toe en laat de peren op een zacht vuur beetgaar worden.
- Verarm de veenbessensaus en serveer, samen met de warme peertjes, bij de kalkoen.
Lekker met kroketjes.