Gevulde kalkoen met tijm-citroenaardappelen

Gevulde kalkoen met tijm-citroenaardappelen
MoeilijkheidMakkelijk
Koken2:30 u

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng ui, paneermeel, hazelnoten, peterselie, bieslook, spek, citroen- en sinaasappelrasp onder het gehakt. Kruid met nootmuskaat, witte peper en zout. Vul hiermee de kalkoen. Maak de holte van de kalkoen dicht met houten stokjes.

  2. Vet een braadslee in. Leg de kalkoen met de borst naar boven in de braadslee. Leg enkele blokjes boter op de kalkoen en kruid met peper en zout. Zet de kalkoen ongeveer 2 uur in de oven. Keer hem na 1,5 uur om. Neem de kalkoen na 2 uur uit de oven en laat 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  3. Halveer de spruiten. Doe de spruiten, boontjes, uiringen en pecannoten in een ovenschaal. Meng met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Zet de schaal 20 minuten in de oven en schep de groenten af en toe om. Bedruppel voor het serveren met de azijn en kruid eventueel bij met peper en zout.

  4. Kook de aardappelen met schil gaar in licht gezouten water. Hak de tijmblaadjes fijn en meng onder de citroenrasp, 6 eetlepels olijfolie, peper en zout. Snij de aardappelen in partjes en meng er het tijm-citroenmengsel onder. Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat en zet 15 minuten in de oven. Serveer de kalkoen met de groenten en de citroenaardappelen.