De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gevulde kalkoenborst met tomaat in de oven

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Aardappelpuree Aardappelpuree400 g g

Voor de tomaat in de oven

Tomaten Tomaat4
Gedroogde oregano Gedroogde oregano10 g g
Gedroogde basilicum Gedroogde basilicum10 g g
Olijfolie Olijfolie5 cl cl

Voor de kalkoenborst

Kalkoenborstfilet Kalkoenborstfilet1 kg kg
Rauwe ham Rauwe ham6 sneetjes sneetje
Jong belegen kaas Jong belegen kaas
(jong, belegen)
4 sneetjes sneetje
Zongedroogde tomaten Zongedroogde tomaat100 g g
Boter Boter50 g g

Voor de saus

Zongedroogde tomaten Zongedroogde tomaat
(in stukjes)
50 g g
Gedroogde oregano Gedroogde oregano10 g g
Gedroogde basilicum Gedroogde basilicum10 g g
Kippenbouillon Kippenbouillon350 ml ml

Gevulde kalkoenborst met tomaat in de oven

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(0)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Snijd de overtollige vliezen van de kalkoenborst en snijd het vlees horizontaal mooi in. Zo bekom je een platte lap vlees. Schik de ham, kaas en de zongedroogde tomaten erop en rol op. Bind toe met keukentouw. Smelt vervolgens de boter en kleur er de gevulde kalkoenborst in aan. Schik deze daarna op een ovenschaal en bak gedurende 20 minuten. Keer het ondertussen regelmatig om. Haal de kalkoenborst uit de oven en houd nog even warm onder aluminiumfolie.
  3. Voor de tomaat in de oven:Snijd de tomaten doormidden. Schik op een ovenschaal en bestrooi met de gedroogde kruiden. Besprenkel met de olie en plaats 10 min in de oven.
  4. Voor de saus:Doe alle ingrediënten in een sauspan en laat inkoken naar gewenste dikte. Roer er het bakvocht van de gevulde kalkoenfilet bij.
  5. Verwarm de puree.
  6. Serveer twee sneetjes gevulde kalkoenborst per persoon. Schik daarbij de gebakken tomaat, aardappelpuree en de saus.

Gevulde kalkoenborst met tomaat in de oven
40 min.

Gevulde kalkoenborst met tomaat in de oven

Ingrediënten

Aardappelpuree
400 g
Tomaat
4
Olijfolie
5 cl
Kalkoenborstfilet
1 kg
Rauwe ham
6 sneetje
Jong belegen kaas (jong, belegen)
4 sneetje
Zongedroogde tomaat
100 g
Boter
50 g
Zongedroogde tomaat (in stukjes)
50 g
Gedroogde oregano
20 g
Gedroogde basilicum
20 g
Kippenbouillon
350 ml
Gevulde kalkoenborst met tomaat in de oven
40 min.

Step 1

Gevulde kalkoenborst met tomaat in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Snijd de overtollige vliezen van de kalkoenborst en snijd het vlees horizontaal mooi in. Zo bekom je een platte lap vlees. Schik de ham, kaas en de zongedroogde tomaten erop en rol op. Bind toe met keukentouw. Smelt vervolgens de boter en kleur er de gevulde kalkoenborst in aan. Schik deze daarna op een ovenschaal en bak gedurende 20 minuten. Keer het ondertussen regelmatig om. Haal de kalkoenborst uit de oven en houd nog even warm onder aluminiumfolie.
  3. Voor de tomaat in de oven:Snijd de tomaten doormidden. Schik op een ovenschaal en bestrooi met de gedroogde kruiden. Besprenkel met de olie en plaats 10 min in de oven.
  4. Voor de saus:Doe alle ingrediënten in een sauspan en laat inkoken naar gewenste dikte. Roer er het bakvocht van de gevulde kalkoenfilet bij.
  5. Verwarm de puree.
  6. Serveer twee sneetjes gevulde kalkoenborst per persoon. Schik daarbij de gebakken tomaat, aardappelpuree en de saus.

Aardappelpuree: 400 g
Tomaat: 4
Olijfolie: 5 cl
Kalkoenborstfilet: 1 kg
Rauwe ham: 6 sneetje
Jong belegen kaas (jong, belegen): 4 sneetje
Zongedroogde tomaat: 100 g
Boter: 50 g
Zongedroogde tomaat (in stukjes): 50 g
Gedroogde oregano: 20 g
Gedroogde basilicum: 20 g
Kippenbouillon: 350 ml
Gevulde kalkoenborst met tomaat in de oven

Feedback

How did you like cooking with us?

Gelijkaardige recepten

Orloffgebraad met gevulde paprika’s

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Orloffgebraad met gevulde paprika’s
35 min.
(0)
Gepaneerd kippenlapje met currysausje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gepaneerd kippenlapje met currysausje
30 min.
(2)
Pastasalade met tonijn en ansjovis

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Pastasalade met tonijn en ansjovis
15 min.
(0)
Provençaals hespengebraad

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Provençaals hespengebraad
60 min.
(1)
Kabeljauwburger met gestoofde venkel en sinaasmayonaise

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kabeljauwburger met gestoofde venkel en sinaasmayonaise
30 min.
(1)
Köfte met tagliatelle van courgette

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Köfte met tagliatelle van courgette
30 min.
(6)
Gelakte kippendijen zoet-zuur

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gelakte kippendijen zoet-zuur
40 min.
(2)
Koolvis 'dugléré'

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Koolvis 'dugléré'
25 min.
(7)
Kip op z'n oriëntaals

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kip op z'n oriëntaals
20 min.
(2)
Fricandon, hummus en wortelsalade

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Fricandon, hummus en wortelsalade
30 min.
(1)
Wok met tijgergarnalen en peulen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Wok met tijgergarnalen en peulen
20 min.
(3)
Thaïse wok met rundvleesreepjes en chilisaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Thaïse wok met rundvleesreepjes en chilisaus
30 min.
(4)
Nasi goreng

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Nasi goreng
40 min.
(2)
Zalmfilet gemarineerd in melk met ham en prei

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Zalmfilet gemarineerd in melk met ham en prei
15 min.
(1)
Biopasta met courgetti en tomatensaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Biopasta met courgetti en tomatensaus
20 min.
(1)