De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gevulde kalkoenborst met tomaat in de oven

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Aardappelpuree Aardappelpuree400 g g

Voor de tomaat in de oven

Tomaten Tomaat4
Gedroogde oregano Gedroogde oregano10 g g
Gedroogde basilicum Gedroogde basilicum10 g g
Olijfolie Olijfolie5 cl cl

Voor de kalkoenborst

Kalkoenborstfilet Kalkoenborstfilet1 kg kg
Rauwe ham Rauwe ham6 sneetjes sneetje
Jong belegen kaas Jong belegen kaas
(jong, belegen)
4 sneetjes sneetje
Zongedroogde tomaten Zongedroogde tomaat100 g g
Boter Boter50 g g

Voor de saus

Zongedroogde tomaten Zongedroogde tomaat
(in stukjes)
50 g g
Gedroogde oregano Gedroogde oregano10 g g
Gedroogde basilicum Gedroogde basilicum10 g g
Kippenbouillon Kippenbouillon350 ml ml

Gevulde kalkoenborst met tomaat in de oven

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(13)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Snijd de overtollige vliezen van de kalkoenborst en snijd het vlees horizontaal mooi in. Zo bekom je een platte lap vlees. Schik de ham, kaas en de zongedroogde tomaten erop en rol op. Bind toe met keukentouw. Smelt vervolgens de boter en kleur er de gevulde kalkoenborst in aan. Schik deze daarna op een ovenschaal en bak gedurende 20 minuten. Keer het ondertussen regelmatig om. Haal de kalkoenborst uit de oven en houd nog even warm onder aluminiumfolie.
  3. Voor de tomaat in de oven:Snijd de tomaten doormidden. Schik op een ovenschaal en bestrooi met de gedroogde kruiden. Besprenkel met de olie en plaats 10 min in de oven.
  4. Voor de saus:Doe alle ingrediënten in een sauspan en laat inkoken naar gewenste dikte. Roer er het bakvocht van de gevulde kalkoenfilet bij.
  5. Verwarm de puree.
  6. Serveer twee sneetjes gevulde kalkoenborst per persoon. Schik daarbij de gebakken tomaat, aardappelpuree en de saus.