Gevulde kalkoenrollade met butternut, veenbessen & pecannoten

Gevulde kalkoenrollade met butternut, veenbessen & pecannoten
MoeilijkheidMakkelijk
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Snij de butternut in kleine blokjes

  2. Snij de knoflook en sjalot of ui fijn.

  3. Verwarm een ruime steelpan met 1 el olijfolie en klontje boter. Stoof de knoflook en ui glazig. Voeg de butternut en veenbessen toe en giet er een glaasje water bij. Plaats een deksel op de steelpan en stoof in 10 minuten op een laag vuurtje de butternutblokjes gaar. Haal het deksel van de pan, lepel de honing over de butternut en verhoog het vuur. Laat het geheel nog even krachtig verder garen en lichtjes karameliseren tot het meeste vocht verdampt is en de butternutblokjes gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Vlinder de kalkoenborst. Leg de kalkoenborst open en vul met het pas bereide butternutmengsel. Rol op en maak vast met keukentouw.

  5. Verwarm de oven op 180°C. Plaats de kalkoenborst in een braadslee. Besprenkel met peper, zout en olijfolie. Plaats de kalkoenborst in de oven en gaar 25 minuten. Leg er een klontje boter op en gaar nog 10 minuten.