De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gevulde kalkoenrollade met butternut, veenbessen & pecannoten

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kalkoenborstfilet Kalkoenborstfilet1
Butternutpompoenen Butternutpompoen1
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Sjalotten Sjalot4
Olijfolie Olijfolie
Boter Boter
Pecannoten Pecannoten
Gedroogde veenbessen Gedroogde veenbessen100 g g
Water Water
Honing Honing2 el el
Peper Peper
Zout Zout

Gevulde kalkoenrollade met butternut, veenbessen & pecannoten

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(17)

Bereiding

  1. Snij de butternut in kleine blokjes
  2. Snij de knoflook en sjalot of ui fijn.
  3. Verwarm een ruime steelpan met 1 el olijfolie en klontje boter. Stoof de knoflook en ui glazig. Voeg de butternut en veenbessen toe en giet er een glaasje water bij. Plaats een deksel op de steelpan en stoof in 10 minuten op een laag vuurtje de butternutblokjes gaar. Haal het deksel van de pan, lepel de honing over de butternut en verhoog het vuur. Laat het geheel nog even krachtig verder garen en lichtjes karameliseren tot het meeste vocht verdampt is en de butternutblokjes gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Vlinder de kalkoenborst. Leg de kalkoenborst open en vul met het pas bereide butternutmengsel. Rol op en maak vast met keukentouw.
  5. Verwarm de oven op 180°C. Plaats de kalkoenborst in een braadslee. Besprenkel met peper, zout en olijfolie. Plaats de kalkoenborst in de oven en gaar 25 minuten. Leg er een klontje boter op en gaar nog 10 minuten.