De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gevulde kerstkalkoen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kalkoenen Kalkoen
(3 kg)
1
Uien Ui
(gesnipperd)
1 stukken stuk
Pancetta Pancetta
(in reepjes)
100 g g
Champignons Champignons
(fijngesneden)
150 g g
Basilicum Basilicum
(fijngesneden)
1 bosjes bosje
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Rozemarijn Rozemarijn
(gedroogde)
1 el el
Gemengd gehakt Gemengd gehakt250 g g
Broden Brood
(2)
sneetjes sneetje
Kippenbouillon Kippenbouillon250 ml ml
Boter Boter
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Gevulde kerstkalkoen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

4:20 u.
(57)

Bereiding

  1. Bak de ui met de look in olijfolie glazig. Voeg de champignons toe en roerbak tot het vocht is verdwenen. Voeg nu de pancetta toe en bak 2 minuten mee.
  2. Trek het brood in stukken en leg het in een grote kom. Giet er 100 ml hete bouillon over en laat 2 minuten wellen. Voeg het pancetta-champignonmengsel toe, het gehakt, de gedroogde rozemarijn en basilicum. Kruid met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.
  3. Verwarm de oven voor op 175°C. Kruid de kalkoen van binnen en buiten met peper en zout. Maak met je vingers voorzichtig het vel los van de borst en vul de holte met boter. Vul nu de kalkoen met het gehaktmengsel en bind de kalkoen terug dicht.
  4. Leg de kalkoen in een grote, ingevette ovenschaal. Giet er de rest van de bouillon rond. Bestrijk de kalkoen rondom met boter. Zet in de oven en laat ongeveer 2 uur en 10 minuten garen. Draai de kalkoen na 1,5 uur om. Dek de kalkoen na het bakken af met aluminiumfolie en laat nog 15 minuten rusten.