
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Krielaardappelen Krielaardappel | 800 g g | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 1 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geplet) | 1 | |
Bladspinazie Bladspinazie | 250 g g | |
Kipfilets Kipfilet | 4 | |
Peper Peper | ||
Zout Zout | ||
Citroenen
Citroen (geraspt (zeste)) | 1 | |
Mozzarella Mozzarella | 250 g g | |
Kippenkruiden Kippenkruiden | 1 el el | |
Boter Boter |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGevulde kipfilet met spinazie en mozzarella
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verhit de oven voor op 180°C.
- Snijd de krieltjes doormidden en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
- Schuif de krieltjes ongeveer 30 minuten in de hete oven, of tot ze knapperig zijn.
- Verhit wat olijfolie in een pan op een middelhoog vuur en stoof de sjalot en knoflook 2 minuten aan alvorens de spinazie toe te voegen. Roerbak 5 minuten en kruid met peper en zout.
- Snijd, in de lengte, een lange gleuf in de kipfilets. Zodat ze als het ware opengevouwen kunnen worden. Snijd ze zeker niet helemaal door!
- Leg de filets open en kruid met peper, zout en de citroenzeste.
- Snijd de buffelmozzarella in plakken en leg ze tussen de kipfilets. Leg bovenop de mozzarella nu de spinazie en vouw de kipfilets toe. Houd eventueel samen met enkele tandenstokers.
- Kruid de buitenkant van de kip met peper, zout en de kippenkruiden.
- Verhit een klontje boter in een pan over een middelhoog vuur en bak de kipfilets in ongeveer 10 minuten aan beide zijden goudbruin.
- Serveer de gevulde kipfilets met de gebakken krieltjes.