De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gevulde kipfilet met spinazie en mozzarella

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Krielaardappelen Krielaardappel800 g g
Olijfolie Olijfolie
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geplet)
1
Bladspinazie Bladspinazie250 g g
Kipfilets Kipfilet4
Peper Peper
Zout Zout
Citroenen Citroen
(geraspt (zeste))
1
Mozzarella Mozzarella250 g g
Kippenkruiden Kippenkruiden1 el el
Boter Boter

Gevulde kipfilet met spinazie en mozzarella

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(91)

Bereiding

  1. Verhit de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de krieltjes doormidden en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
  3. Schuif de krieltjes ongeveer 30 minuten in de hete oven, of tot ze knapperig zijn.
  4. Verhit wat olijfolie in een pan op een middelhoog vuur en stoof de sjalot en knoflook 2 minuten aan alvorens de spinazie toe te voegen. Roerbak 5 minuten en kruid met peper en zout.
  5. Snijd, in de lengte, een lange gleuf in de kipfilets. Zodat ze als het ware opengevouwen kunnen worden. Snijd ze zeker niet helemaal door!
  6. Leg de filets open en kruid met peper, zout en de citroenzeste.
  7. Snijd de buffelmozzarella in plakken en leg ze tussen de kipfilets. Leg bovenop de mozzarella nu de spinazie en vouw de kipfilets toe. Houd eventueel samen met enkele tandenstokers.
  8. Kruid de buitenkant van de kip met peper, zout en de kippenkruiden.
  9. Verhit een klontje boter in een pan over een middelhoog vuur en bak de kipfilets in ongeveer 10 minuten aan beide zijden goudbruin.
  10. Serveer de gevulde kipfilets met de gebakken krieltjes.