
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Koolrabi’s
Koolrabi (groot formaat) | 4 | ||
Varkensgehakt
Varkensgehakt (boerengehakt) | 350 g g | ||
Pijnboompitten Pijnboompitten | 2 el el | ||
Tomaten
Tomaat (in blokjes) | 4 | ||
Munt
Munt (gehakt) | 2 el el | ||
Peterselie Peterselie | 2 el el | ||
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 1 | ||
Rijst
Rijst (gekookte) | 200 g g | ||
Rozijnen Rozijnen | 2 el el | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGevulde koolrabi
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snij de stengels van de koolrabi’s. Kook ze 15 minuten in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen. Kook de rijst gaar.
- Snij een hoedje van de koolrabi’s en hol ze uit met een koffielepel tot op 1 cm van de rand. Snij het vruchtvlees fijn.
- Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot en bak de ui en de knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul. Roer er de rozijnen en het vruchtvlees van de koolrabi’s onder. Zet het vuur uit en meng er de rijst, de tomatenstukjes, de munt, de peterselie en de pijnboompitten onder. Kruid met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Vul de koolrabi’s met de rijstmengeling en zet er de hoedjes op. Zet ze naast elkaar in een ovenschaal en zet ze 15 minuten in de oven. Bedruppel voor het serveren met wat olijfolie.