De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gevulde kwartel in rodewijnsaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Winterpuree Winterpuree
(van knolselder)
1 kg kg
Courgettes Courgette2
Gemengde noten Gemengde noten40 g g
Olijfolie Olijfolie5 cl cl
Peper Peper
Zout Zout

Voor de gevulde kwartels

Gevulde kwartels Gevulde kwartel4
Gevogeltefond Gevogeltefond350 ml ml
Sjalotten Sjalot
(groot formaat)
4
Rode wijn Rode wijn2 dl dl
Boter Boter40 g g

Gevulde kwartel in rodewijnsaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(6)

Bereiding

  1. Reinig de sjalotten en snijd ze in kwarten.
  2. Verwarm de boter in een stoofpot en kleur er de kwartels in aan. Leg er de sjalotten bij, dek af en laat gedurende 3 min. stoven op een zacht vuur. Giet er de rode wijn en fond bij, laat even opkoken en gaar verder onder een deksel op een matig vuur, ongeveer 15 à 20 min.
  3. Hak de notenmix. Snijd de courgettes in gelijke repen en bak ze aan in verhitte olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en werk af met de gehakte notenmix.
  4. Warm de puree op.
  5. Serveer de puree met de gebakken courgette erop. Schik daarbij de gevulde kwartel en werk af met wat jus.