
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Winterpuree
Winterpuree (van knolselder) | 1 kg kg | ||
Courgettes Courgette | 2 | ||
Gemengde noten Gemengde noten | 40 g g | ||
Olijfolie Olijfolie | 5 cl cl | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Voor de gevulde kwartels
Gevulde kwartels Gevulde kwartel | 4 | ||
Gevogeltefond Gevogeltefond | 350 ml ml | ||
Sjalotten
Sjalot (groot formaat) | 4 | ||
Rode wijn Rode wijn | 2 dl dl | ||
Boter Boter | 40 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGevulde kwartel in rodewijnsaus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Reinig de sjalotten en snijd ze in kwarten.
- Verwarm de boter in een stoofpot en kleur er de kwartels in aan. Leg er de sjalotten bij, dek af en laat gedurende 3 min. stoven op een zacht vuur. Giet er de rode wijn en fond bij, laat even opkoken en gaar verder onder een deksel op een matig vuur, ongeveer 15 à 20 min.
- Hak de notenmix. Snijd de courgettes in gelijke repen en bak ze aan in verhitte olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en werk af met de gehakte notenmix.
- Warm de puree op.
- Serveer de puree met de gebakken courgette erop. Schik daarbij de gevulde kwartel en werk af met wat jus.