De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gevulde kwartels met faux gras, champignons en spek

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kwartels Kwartel4
Faux gras Faux gras125 g g
Champignons Champignons125 g g
Kookroom Kookroom4 el el
Porto Porto1 el el
Broden Brood2 sneetjes sneetje
Tijmblaadjes Tijmblaadjes2 el el
Gerookt spek Gerookt spek8 sneetjes sneetje
Aardappelgratin Aardappelgratin
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Voor de bessensaus

Blauwe bessen Blauwe bes400 g g
Water Water
Sinaasappels Sinaasappel
(geperst)
1
Suiker Suiker4 el el
Sausbinder Sausbinder

Gevulde kwartels met faux gras, champignons en spek

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(15)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de kwartels aan de binnen- en buitenkant met peper en zout. Snij de faux gras klein en doe samen met de room en de porto in een blender. Mix fijn. Snij het brood en de champignons klein en meng, samen met de tijmblaadjes, onder de faux gras. Vul hiermee de kwartels en bind de pootjes vast. Wikkel elke kwartel in twee sneetjes spek en bind vast met keukentouw. Leg de kwartels in een beboterde ovenschaal en kruid nog bij met peper en zout. Zet 40 minuten in de oven en bedruppel regelmatig met het braadvocht.
  2. Bereid de aardappelgratin zoals vermeld op de verpakking.
  3. Doe de bosbessen met het water, het sinaasappelsap en de suiker in een steelpan en breng op een zacht vuur aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen. Bind de saus eventueel met sausbinder.
  4. Haal de kwartels uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten. Serveer de kwartels met de aardappelgratin en de bosbessensaus.