Gevulde kwartels met faux gras, champignons en spek

Gevulde kwartels met faux gras, champignons en spek
MoeilijkheidMakkelijk
Koken50 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de kwartels aan de binnen- en buitenkant met peper en zout. Snij de faux gras klein en doe samen met de room en de porto in een blender. Mix fijn. Snij het brood en de champignons klein en meng, samen met de tijmblaadjes, onder de faux gras. Vul hiermee de kwartels en bind de pootjes vast. Wikkel elke kwartel in twee sneetjes spek en bind vast met keukentouw. Leg de kwartels in een beboterde ovenschaal en kruid nog bij met peper en zout. Zet 40 minuten in de oven en bedruppel regelmatig met het braadvocht.

  2. Bereid de aardappelgratin zoals vermeld op de verpakking.

  3. Doe de bosbessen met het water, het sinaasappelsap en de suiker in een steelpan en breng op een zacht vuur aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen. Bind de saus eventueel met sausbinder.

  4. Haal de kwartels uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten. Serveer de kwartels met de aardappelgratin en de bosbessensaus.