
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Rode paprika's Rode paprika | 5 | |
Couscous Couscous | 80 g g | |
Gehakt Gehakt | 500 g g | |
Rode uien Rode ui | 2 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | |
Rozijnen Rozijnen | 60 g g | |
Citroenen Citroen | 1 | |
Yoghurt Yoghurt | 200 ml ml | |
Olijfolie Olijfolie | 4 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGevulde paprika met taboulé, gehakt en citroen-yoghurtsaus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
Dit recept is geschikt voor 4 personen en 1 baby. Dat betekent dat je tijdens de bereiding van het gerecht een portie apart kan verwerken tot een papje voor de baby, en tegelijk een volwaardig gerecht op tafel kan zetten voor de anderen. Zo maak je voor iedereen snel een gerecht klaar zonder extra ingrediënten!
- Verwarm de oven voor op 185 °C. Maak de couscous klaar zoals vermeld op de verpakking.
- Was de paprika en snijd het hoedje met steeltje eraf zodat de paprika heel blijft om op te vullen. Bewaar het hoedje. Haal de zaden uit de paprika.
- Schil de rode ui en snijd fijn. Pel de look en snijd fijn.
- Bak het gehakt in een pan met de helft van de olijfolie.
- Meng de rozijnen, de rode ui, het gehakt en de overige olijfolie onder de taboulé. Kruid met peper en zout en vul er de paprika’s mee.
- Bak de paprika’s gedurende 30 min in de oven.
- Maak ondertussen de yoghurtsaus:Was de citroen en rasp de schil. Voeg het sap van een halve citroen samen het look, peper en zout onder de yoghurt.
- Haal de paprika’s uit de oven en blend één paprika zonder hoedje voor het babypapje.
- Serveer de paprika’s met yoghurtsaus.