De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gevulde paprika met taboulé, gehakt en citroen-yoghurtsaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Rode paprika's Rode paprika5
Couscous Couscous80 g g
Gehakt Gehakt500 g g
Rode uien Rode ui2
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Rozijnen Rozijnen60 g g
Citroenen Citroen1
Yoghurt Yoghurt200 ml ml
Olijfolie Olijfolie4 el el
Peper Peper
Zout Zout

Gevulde paprika met taboulé, gehakt en citroen-yoghurtsaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(22)

Bereiding

Dit recept is geschikt voor 4 personen en 1 baby. Dat betekent dat je tijdens de bereiding van het gerecht een portie apart kan verwerken tot een papje voor de baby, en tegelijk een volwaardig gerecht op tafel kan zetten voor de anderen. Zo maak je voor iedereen snel een gerecht klaar zonder extra ingrediënten!

  1. Verwarm de oven voor op 185 °C. Maak de couscous klaar zoals vermeld op de verpakking.
  2. Was de paprika en snijd het hoedje met steeltje eraf zodat de paprika heel blijft om op te vullen. Bewaar het hoedje. Haal de zaden uit de paprika.
  3. Schil de rode ui en snijd fijn. Pel de look en snijd fijn.
  4. Bak het gehakt in een pan met de helft van de olijfolie.
  5. Meng de rozijnen, de rode ui, het gehakt en de overige olijfolie onder de taboulé. Kruid met peper en zout en vul er de paprika’s mee.
  6. Bak de paprika’s gedurende 30 min in de oven.
  7. Maak ondertussen de yoghurtsaus:Was de citroen en rasp de schil. Voeg het sap van een halve citroen samen het look, peper en zout onder de yoghurt.
  8. Haal de paprika’s uit de oven en blend één paprika zonder hoedje voor het babypapje.
  9. Serveer de paprika’s met yoghurtsaus.