
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Butternutpompoenen Butternutpompoen | 2 | |
Couscous Couscous | 200 g g | |
Currypoeder Currypoeder | 1 el el | |
Oesterzwammen Oesterzwammen | 300 g g | |
Pastinaken Pastinaak | 1 | |
Walnoten
Walnoten (grof gehakt) | 50 g g | |
Sjalotten
Sjalot (fijngesnipperd) | 2 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | |
Koriander Koriander | bosjes bosje | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 2 el el | |
Paneermeel Paneermeel | 4 el el | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGevulde pompoen met couscous en oesterzwammen
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de pompoenen, verwijder de pitten en draden en smeer in met olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 1 uur in de oven.
- Bereid de couscous zoals vermeld op de verpakking. Schil de pastinaak en snijd in kleine blokjes. Scheur de oesterzwammen klein.
- Bak de sjalot en knoflook glazig in olijfolie. Voeg de pastinaak en oesterzwammen toe en bak kort mee. Schep er de couscous, de walnoten en de peterselie onder. Kruid met het currypoeder, peper en zout.
- Haal de pompoenen uit de oven en lepel er het vruchtvlees uit. Blijf 1 cm van de rand. Voeg het vruchtvlees toe aan het couscousmengsel. Vul hiermee de pompoenhelften, bestrooi met het paneermeel en zet nog 5 minuten onder de grill van de oven. Werk af met de koriander.