De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gevulde pompoen met couscous en oesterzwammen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Butternutpompoenen Butternutpompoen2
Couscous Couscous200 g g
Currypoeder Currypoeder1 el el
Oesterzwammen Oesterzwammen300 g g
Pastinaken Pastinaak1
Walnoten Walnoten
(grof gehakt)
50 g g
Sjalotten Sjalot
(fijngesnipperd)
2
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Koriander Koriander bosjes bosje
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
2 el el
Paneermeel Paneermeel4 el el
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Gevulde pompoen met couscous en oesterzwammen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:20 u.
(11)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de pompoenen, verwijder de pitten en draden en smeer in met olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 1 uur in de oven.
  2. Bereid de couscous zoals vermeld op de verpakking. Schil de pastinaak en snijd in kleine blokjes. Scheur de oesterzwammen klein.
  3. Bak de sjalot en knoflook glazig in olijfolie. Voeg de pastinaak en oesterzwammen toe en bak kort mee. Schep er de couscous, de walnoten en de peterselie onder. Kruid met het currypoeder, peper en zout.
  4. Haal de pompoenen uit de oven en lepel er het vruchtvlees uit. Blijf 1 cm van de rand. Voeg het vruchtvlees toe aan het couscousmengsel. Vul hiermee de pompoenhelften, bestrooi met het paneermeel en zet nog 5 minuten onder de grill van de oven. Werk af met de koriander.