De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gevulde puntpaprika's met kippengyros

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kippengyros Kippengyros500 g g
Basmatirijst Basmatirijst150 g g
Tomaten Tomaat
(in blokjes)
2
Puntpaprikas Puntpaprika4
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
2 el el
Koriander Koriander
(fijngehakt)
2 el el
Feta Feta100 g g
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze4 el el
Walnoten Walnoten
(fijngehakt)
2 el el
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Gevulde puntpaprika's met kippengyros

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(65)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de puntpaprika’s in de lengte door, verwijder de zaadlijsten en leg ze in een ovenschotel. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 5 minuten in de oven.
  2. Kook de rijst zoals op de verpakking beschreven gaar in licht gezouten water. Bak de kippengyros in olijfolie goudbruin en gaar. Schep er de rijst, de tomatenblokjes, de walnoten, de peterselie en de koriander onder. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
  3. Vul de paprika’s rijkelijk met het gyrosmengsel, brokkel er de fetakaas over en zet nog eens 5 minuten onder de grill.
  4. Kruid de yoghurt met peper en zout en serveer bij de gevulde paprika's.