De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gevulde sint-jakobsschelpen met krokant venkelslaatje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Venkels Venkel1
Courgettes Courgette0,5
Radijzen Radijs0,5 bussels bussel
Sinaasappels Sinaasappel2
Bieslook Bieslook
Amandelnoten Amandelnoot4 el el
Azijn Azijn2 el el
Suiker Suiker2 tl tl
Coquilles Coquille4
Peper Peper
Zout Zout

Gevulde sint-jakobsschelpen met krokant venkelslaatje

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(0)

Bereiding

  1. Maak de groenten schoon. Snij de venkel in flinterdunne plakjes met een mandoline. Leg de plakjes in ijskoud water, zodat ze lekker krokant worden. Snij de courgette in dunne slierten en de radijzen in plakjes.
  2. Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees (verwijder ook de witte vliesjes) en snij de partjes in blokjes. Snipper een handvol bieslook en hak de amandelen fijn.
  3. Laat de venkel uitlekken en meng met de courgette, radijzen, sinaasappel, het gesnipperde bieslook en de fijngehakte amandelen. Breng op smaak met de azijn, suiker, peper en zout.
  4. Warm de gevulde sint-jakobsschelpen op in de oven of onder de grill en serveer meteen met het krokante slaatje.

ONZE WIJNTIP: Pyrene Rosado, 2015

Gevulde sint-jakobsschelpen met krokant venkelslaatje
20 min.

Gevulde sint-jakobsschelpen met krokant venkelslaatje

Ingrediënten

Venkel
1
Courgette
0.5
Radijs
0.5 bussel
Sinaasappel
2
Bieslook
Amandelnoot
4 el
Azijn
2 el
Suiker
2 tl
Coquille
4
Peper
Zout
Gevulde sint-jakobsschelpen met krokant venkelslaatje
20 min.

Step 1

Gevulde sint-jakobsschelpen met krokant venkelslaatje

  1. Maak de groenten schoon. Snij de venkel in flinterdunne plakjes met een mandoline. Leg de plakjes in ijskoud water, zodat ze lekker krokant worden. Snij de courgette in dunne slierten en de radijzen in plakjes.
  2. Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees (verwijder ook de witte vliesjes) en snij de partjes in blokjes. Snipper een handvol bieslook en hak de amandelen fijn.
  3. Laat de venkel uitlekken en meng met de courgette, radijzen, sinaasappel, het gesnipperde bieslook en de fijngehakte amandelen. Breng op smaak met de azijn, suiker, peper en zout.
  4. Warm de gevulde sint-jakobsschelpen op in de oven of onder de grill en serveer meteen met het krokante slaatje.

ONZE WIJNTIP: Pyrene Rosado, 2015

Venkel: 1
Courgette: 0.5
Radijs: 0.5 bussel
Sinaasappel: 2
Bieslook
Amandelnoot: 4 el
Azijn: 2 el
Suiker: 2 tl
Coquille: 4
Peper
Zout
Gevulde sint-jakobsschelpen met krokant venkelslaatje

Feedback

How did you like cooking with us?

Gelijkaardige recepten

Pasta gevuld met garnalen en krab, groene aspergecrème en krokante rivierkreeftjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Pasta gevuld met garnalen en krab, groene aspergecrème en krokante rivierkreeftjes
30 min.
(0)
Consommé met pesto van zongedroogde tomaten en kwarteleitjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Consommé met pesto van zongedroogde tomaten en kwarteleitjes
1:25 u.
(0)
Kreeftensalade met gekonfijte tomaat en koriander

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kreeftensalade met gekonfijte tomaat en koriander
60 min.
(0)
Erwtensoep met hazelnoten en basilicum

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Erwtensoep met hazelnoten en basilicum
25 min.
(0)
Kippensoep met limoen en ei

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kippensoep met limoen en ei
25 min.
(0)
Appel-currysoep

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Appel-currysoep
30 min.
(0)
Minestrone

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Minestrone
30 min.
(0)
Fris yoghurtsoepje met gerookte eend en munt

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Fris yoghurtsoepje met gerookte eend en munt
15 min.
(0)
Terrine van verse en gerookte zalm met hollandaisesaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Terrine van verse en gerookte zalm met hollandaisesaus
30 min.
(0)
Zalm in bladerdeeg met fijne groenten

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Zalm in bladerdeeg met fijne groenten
40 min.
(0)
Lamskroon met kruiden-notenkorst en gevulde paprika’s

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Lamskroon met kruiden-notenkorst en gevulde paprika’s
50 min.
(1)
Lamsfilet met tijm-honingmarinade, groene asperges en krielaardappelen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Lamsfilet met tijm-honingmarinade, groene asperges en krielaardappelen
45 min.
(0)
Zalm in bladerdeeg met een frisse salade

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Zalm in bladerdeeg met een frisse salade
35 min.
(0)
Gebakken sint-jakobsnoten met paprikacrème en spekop knapperig lepeltje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gebakken sint-jakobsnoten met paprikacrème en spekop knapperig lepeltje
45 min.
(1)
Gevulde curry-eitjes met spekjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gevulde curry-eitjes met spekjes
20 min.
(0)