Gevulde sint-jakobsschelpen met krokant venkelslaatje

Gevulde sint-jakobsschelpen met krokant venkelslaatje
MoeilijkheidMakkelijk
Koken20 min

Voorbereiding

  1. Maak de groenten schoon. Snij de venkel in flinterdunne plakjes met een mandoline. Leg de plakjes in ijskoud water, zodat ze lekker krokant worden. Snij de courgette in dunne slierten en de radijzen in plakjes.

  2. Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees (verwijder ook de witte vliesjes) en snij de partjes in blokjes. Snipper een handvol bieslook en hak de amandelen fijn.

  3. Laat de venkel uitlekken en meng met de courgette, radijzen, sinaasappel, het gesnipperde bieslook en de fijngehakte amandelen. Breng op smaak met de azijn, suiker, peper en zout.

  4. Warm de gevulde sint-jakobsschelpen op in de oven of onder de grill en serveer meteen met het krokante slaatje.

  5. ONZE WIJNTIP: Pyrene Rosado, 2015