
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Venkels Venkel | 1 | |
Courgettes Courgette | 0,5 | |
Radijzen Radijs | 0,5 bussels bussel | |
Sinaasappels Sinaasappel | 2 | |
Bieslook Bieslook | ||
Amandelnoten Amandelnoot | 4 el el | |
Azijn Azijn | 2 el el | |
Suiker Suiker | 2 tl tl | |
Coquilles Coquille | 4 | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGevulde sint-jakobsschelpen met krokant venkelslaatje
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Maak de groenten schoon. Snij de venkel in flinterdunne plakjes met een mandoline. Leg de plakjes in ijskoud water, zodat ze lekker krokant worden. Snij de courgette in dunne slierten en de radijzen in plakjes.
- Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees (verwijder ook de witte vliesjes) en snij de partjes in blokjes. Snipper een handvol bieslook en hak de amandelen fijn.
- Laat de venkel uitlekken en meng met de courgette, radijzen, sinaasappel, het gesnipperde bieslook en de fijngehakte amandelen. Breng op smaak met de azijn, suiker, peper en zout.
- Warm de gevulde sint-jakobsschelpen op in de oven of onder de grill en serveer meteen met het krokante slaatje.
ONZE WIJNTIP: Pyrene Rosado, 2015