De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gevulde tomaten op z'n Grieks

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Cœur de bœuf-tomaten Cœur de bœuf-tomaat
(groot formaat)
8
Rijst Rijst200 g g
Gehakt Gehakt
(varkens/kalf)
250 g g
Feta Feta100 g g
Platte peterselie Platte peterselie
(gehakt)
2 el el
Runderbouillon Runderbouillon1 blokjes blokje
Gedroogde oregano Gedroogde oregano1 el el
Munt Munt
(gehakt)
2 el el
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Gevulde tomaten op z'n Grieks

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(5)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het kapje van de bovenkant van de tomaten af. Bewaar het kapje. Hol de tomaten uit met een lepel en bewaar het vruchtvlees. Bestrooi de tomaten binnenin met wat peper, zout en oregano. Zet de tomaten 5 minuten omgekeerd op een stukje keukenrol.
  2. Kook de rijst gaar. Bak de ui in wat olijfolie glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg het tomatenvruchtvlees toe en laat 5 minuten sudderen. Doe er het bouillonblokje, de rijst, de peterselie, munt en feta bij en kruid met peper & zout.
  3. Vul de tomaten met de vulling, schik ze in een ovenschaal, doe het kapje erop en zet 20 minuten in de oven.