
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Cœur de bœuf-tomaten
Cœur de bœuf-tomaat (groot formaat) | 8 | |
Rijst Rijst | 200 g g | |
Gehakt
Gehakt (varkens/kalf) | 250 g g | |
Feta Feta | 100 g g | |
Platte peterselie
Platte peterselie (gehakt) | 2 el el | |
Runderbouillon Runderbouillon | 1 blokjes blokje | |
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 1 el el | |
Munt
Munt (gehakt) | 2 el el | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGevulde tomaten op z'n Grieks
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het kapje van de bovenkant van de tomaten af. Bewaar het kapje. Hol de tomaten uit met een lepel en bewaar het vruchtvlees. Bestrooi de tomaten binnenin met wat peper, zout en oregano. Zet de tomaten 5 minuten omgekeerd op een stukje keukenrol.
- Kook de rijst gaar. Bak de ui in wat olijfolie glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg het tomatenvruchtvlees toe en laat 5 minuten sudderen. Doe er het bouillonblokje, de rijst, de peterselie, munt en feta bij en kruid met peper & zout.
- Vul de tomaten met de vulling, schik ze in een ovenschaal, doe het kapje erop en zet 20 minuten in de oven.