
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Uien
Ui (groot formaat) | 4 | |
Rundgehakt Rundgehakt | 450 g g | |
Platte peterselie
Platte peterselie (gehakt) | 2 el el | |
Tijmblaadjes
Tijmblaadjes (+ extra om te garneren) | 2 el el | |
Champignons
Champignons (fijngehakt) | 150 g g | |
Vloeibare honing Vloeibare honing | 1 el el | |
Ketchup Ketchup | 1 el el | |
Gerookt spek
Gerookt spek (ontbijtspek) | 200 g g | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGevulde uien met spek
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Pel de uien en hol ze uit tot er maar 2 buitenlaagjes overblijven. Snij het vruchtvlees klein.
- Bak het vruchtvlees met de champignons even in olijfolie aan. Laat afkoelen en schep samen met de peterselie en de tijm door het gehakt. Kruid met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de ketchup met de honing en een scheutje olijfolie. Vul de uien met het gehakt en wikkel er 1 of 2 plakjes spek rond. Zet eventueel vast met een prikker. Bestrijk de uien met de saus. Schik ze in een ovenvaste schaal en zet 25 minuten in de oven. Werk af met wat tijmblaadjes.
TIP: Lekker met tomatensaus en rijst.