De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gevulde uien met spek

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Uien Ui
(groot formaat)
4
Rundgehakt Rundgehakt450 g g
Platte peterselie Platte peterselie
(gehakt)
2 el el
Tijmblaadjes Tijmblaadjes
(+ extra om te garneren)
2 el el
Champignons Champignons
(fijngehakt)
150 g g
Vloeibare honing Vloeibare honing1 el el
Ketchup Ketchup1 el el
Gerookt spek Gerookt spek
(ontbijtspek)
200 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Gevulde uien met spek

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(7)

Bereiding

  1. Pel de uien en hol ze uit tot er maar 2 buitenlaagjes overblijven. Snij het vruchtvlees klein.
  2. Bak het vruchtvlees met de champignons even in olijfolie aan. Laat afkoelen en schep samen met de peterselie en de tijm door het gehakt. Kruid met peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de ketchup met de honing en een scheutje olijfolie. Vul de uien met het gehakt en wikkel er 1 of 2 plakjes spek rond. Zet eventueel vast met een prikker. Bestrijk de uien met de saus. Schik ze in een ovenvaste schaal en zet 25 minuten in de oven. Werk af met wat tijmblaadjes.

TIP: Lekker met tomatensaus en rijst.