De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gourmetschotel met XL christmas buddha bowl_Main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Spruitjes Spruitjes500 g g
Wortelen Wortel
(geschild, in reepjes)
300 g g
Pecannoten Pecannoten40 g g
Honing Honing2 el el
Champignons Champignons500 g g
Savooikool Savooikool
(enkele bladeren, harde nerf verwijderd)
Radijzen Radijs
(bosje)
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
2
Kikkererwten Kikkererwten800 g g
Citroensap Citroensap2 el el
Munt Munt
(fijngehakt)
2 el el
Gourmetschotel lidl Gourmetschotel lidl1
Tijm Tijm
(enkele)
takjes takje
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor de saus

Frambozenconfituur Frambozenconfituur
Azijn Azijn
(scheutje)
Rode wijn Rode wijn
(scheutje)
Tijm Tijm
(enkele)
takjes takje
Groentebouillon Groentebouillon0,5 blokjes blokje
Water Water
(scheutje)

Gourmetschotel met XL christmas buddha bowl

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(5)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de spruitjes en wortelen in een ovenschaal en hussel met wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de oven tot de groenten beetgaar zijn. Hussel de pecannoten met de honing, verspreid ze over een ovenschaal en zet mee in de oven tot ze gekaramelliseerd zijn. Bak de champignons in een droge koekenpan gaar. Kruid met peper en zout.
  2. Blancheer de bladeren savooikool in licht gezouten water. Snij de radijsjes in dunne plakjes. Bak de sjalotten glazig in olijfolie. Schep samen met de gespoelde kikkererwten, citroensap, munt en een scheut olijfolie in een blender en mix glad. Kruid met peper en zout.
  3. Breng alle ingrediënten voor de saus aan de kook en laat inkoken tot de saus begint in te dikken.
  4. Bekleed een grote schaal/bowl met de bladeren savooikool. Verdeel er de kikkererwtenpuree, wortelen, spruitjes, champignons, radijsjes en pecannoten over. Druppel er de saus over en werk af met verse tijm. Serveer deze bowl bij de gourmetschotel.