
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Spruitjes Spruitjes | 500 g g | |
Wortelen
Wortel (geschild, in reepjes) | 300 g g | |
Pecannoten Pecannoten | 40 g g | |
Honing Honing | 2 el el | |
Champignons Champignons | 500 g g | |
Savooikool
Savooikool (enkele bladeren, harde nerf verwijderd) | ||
Radijzen
Radijs (bosje) | ||
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 2 | |
Kikkererwten Kikkererwten | 800 g g | |
Citroensap Citroensap | 2 el el | |
Munt
Munt (fijngehakt) | 2 el el | |
Gourmetschotel lidl Gourmetschotel lidl | 1 | |
Tijm
Tijm (enkele) | takjes takje | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de saus
Frambozenconfituur Frambozenconfituur | ||
Azijn
Azijn (scheutje) | ||
Rode wijn
Rode wijn (scheutje) | ||
Tijm
Tijm (enkele) | takjes takje | |
Groentebouillon Groentebouillon | 0,5 blokjes blokje | |
Water
Water (scheutje) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGourmetschotel met XL christmas buddha bowl
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de spruitjes en wortelen in een ovenschaal en hussel met wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de oven tot de groenten beetgaar zijn. Hussel de pecannoten met de honing, verspreid ze over een ovenschaal en zet mee in de oven tot ze gekaramelliseerd zijn. Bak de champignons in een droge koekenpan gaar. Kruid met peper en zout.
- Blancheer de bladeren savooikool in licht gezouten water. Snij de radijsjes in dunne plakjes. Bak de sjalotten glazig in olijfolie. Schep samen met de gespoelde kikkererwten, citroensap, munt en een scheut olijfolie in een blender en mix glad. Kruid met peper en zout.
- Breng alle ingrediënten voor de saus aan de kook en laat inkoken tot de saus begint in te dikken.
- Bekleed een grote schaal/bowl met de bladeren savooikool. Verdeel er de kikkererwtenpuree, wortelen, spruitjes, champignons, radijsjes en pecannoten over. Druppel er de saus over en werk af met verse tijm. Serveer deze bowl bij de gourmetschotel.