
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kippenchipolata's Kippenchipolata | 800 g g | |
Macaroni Macaroni | 400 g g | |
Preistengels
Preistengel (in ringen) | 1 | |
Tomatenpuree Tomatenpuree | 1 el el | |
Tomatenblokjes Tomatenblokjes | 800 g g | |
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 2 | |
Mozzarella
Mozzarella (geraspt) | 100 g g | |
Olijfolie extra vierge Olijfolie extra vierge | ||
Boter Boter | 20 g g | |
Water Water | 2 dl dl | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 0,5 blokjes blokje | |
Platte peterselie
Platte peterselie (gehakt) | 1 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGratin met kippenchipolata
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kippenchipolata's goudbruin en gaar. Snij in stukken van 2 cm.
- Verhit wat olijfolie in een diepe pan en bak de sjalotten glazig. Voeg de prei en tomatenpuree toe en laat even mee stoven. Giet er het water en het kippenbouillonblokje bij en breng aan de kook. Voeg de tomatenblokjes en peterselie toe en kruid met peper en zout. Roer er de chipolata onder.
- Kook de macaroni gaar in licht gezouten water. Giet af en meng onder de saus. Schep alles in een ovenschotel en strooi er de mozzarella over. Zet 10 minuten in de oven. Garneer met peterselie.