De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Griekse groenteschotel

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Aubergines Aubergine
(in de lengte gehalveerd, dan in plakken van 1 cm)
1
Courgettes Courgette
(klein formaat, in plakken van 1 cm)
2
Tomaten Tomaat
(groot formaat, in dunne plakjes)
4
Kerstomaten Kerstomaat250 g g
Rode uien Rode ui
(gesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(gesnipperd)
3
Aardappelen Aardappel
(in schijven van 0.5 cm)
750 g g
Passata Passata0,5 l l
Gedroogde oregano Gedroogde oregano2 el el
Platte peterselie Platte peterselie
(fijngehakt)
2 el el
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Griekse groenteschotel

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(38)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°.
  2. Vul de ovenschaal met alle groenten, begin met de aardappelen, daarop de courgettes, tomaten, rode ui, knoflook, oregano en peterselie. Strooi tussen elke laag wat zout en peper en giet er de passata over. Besluit met de plakken aubergine. Druppel wat olijfolie over de groenten en zet de schotel in de oven.
  3. Haal de schotel na 30 minuten uit de oven, verdeel de kerstomaatjes tussen de aubergine en zet nog 10 minuten in de oven.

Recept geïnspireerd doorMadame Zsazsa, Green Chef, in het kader vande Foodie Files. Lees hier meer!