Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kipfilets
Kipfilet (blokjes) | 600 g g | |
Hamburgerbroodjes
Hamburgerbroodje (of gewone pistolets) | 4 | |
Feta Feta | 100 g g | |
Platte peterselie
Platte peterselie (gehakt) | 2 el el | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 tl tl | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 1 | |
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 1 | |
Citroenen
Citroen (geraspt) | 0,5 | |
Tomaten
Tomaat (in plakjes) | 2 | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de tzatziki
komkommers Komkommer | 1 | |
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze | 150 ml ml | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 1 | |
Munt
Munt (gehakt) | 1 el el | |
Citroensap Citroensap | 1 el el |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGriekse kippenburger met tzatziki
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snij de kip heel fijn of haal het vlees door een blender. Meng er de verbrokkelde feta, peterselie, look, paprikapoeder, sjalot en citroenrasp onder en kruid met peper en zout. Maak hamburgers van het mengsel en bak de burgers goudbruin in hete olijfolie.
- Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadjes. Rasp de komkommer grof en knijp er al het vocht uit. Schep onder de yoghurt, voeg de knoflook toe en breng op smaak met de munt, citroensap, peper en zout.
- Snij de broodjes open, leg er een hamburger en twee plakjes tomaat tussen en schep er een lepel van de tzatziki op.