De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Griekse kippenburger met tzatziki

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kipfilets Kipfilet
(blokjes)
600 g g
Hamburgerbroodjes Hamburgerbroodje
(of gewone pistolets)
4
Feta Feta100 g g
Platte peterselie Platte peterselie
(gehakt)
2 el el
Paprikapoeder Paprikapoeder1 tl tl
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
1
Citroenen Citroen
(geraspt)
0,5
Tomaten Tomaat
(in plakjes)
2
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor de tzatziki

komkommers Komkommer1
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze150 ml ml
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Munt Munt
(gehakt)
1 el el
Citroensap Citroensap1 el el

Griekse kippenburger met tzatziki

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(17)

Bereiding

  1. Snij de kip heel fijn of haal het vlees door een blender. Meng er de verbrokkelde feta, peterselie, look, paprikapoeder, sjalot en citroenrasp onder en kruid met peper en zout. Maak hamburgers van het mengsel en bak de burgers goudbruin in hete olijfolie.
  2. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadjes. Rasp de komkommer grof en knijp er al het vocht uit. Schep onder de yoghurt, voeg de knoflook toe en breng op smaak met de munt, citroensap, peper en zout.
  3. Snij de broodjes open, leg er een hamburger en twee plakjes tomaat tussen en schep er een lepel van de tzatziki op.