De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Griekse salade met krokant gebakken feta_main_play

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Feta Feta
(in blokjes)
150 g g
Tarwebloem Tarwebloem100 g g
Citroenen Citroen2 el el
bruin brood bruin brood
(in blokjes)
2 sneetjes sneetje
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze1 el el
Gedroogde oregano Gedroogde oregano2 tl tl
Mosterd Mosterd1 tl tl
Ijsbergsla Ijsbergsla0,5
Rode paprika's Rode paprika
(in reepjes)
1
Tomaten Tomaat
(in partjes)
2
komkommers Komkommer
(in halve maantjes)
0,5
Rode uien Rode ui
(in ringen)
1
Zwarte olijven Zwarte olijf
(ontpit)
16 el el
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
2 el el
Peper Peper
Zout Zout

Griekse salade met krokant gebakken feta

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(120)

Bereiding

  1. Dep de feta droog. Schep wat bloem in een bord en haal er de kaas door. Bak de feta langs beide kanten goudbruin in olijfolie. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Bak het brood goudbruin en knapperig in olijfolie met de helft van de geperste look. Bestrooi met zout.
  3. Klop de resterende look samen met een scheutje olijfolie, de yoghurt, het citroensap, de oregano en de mosterd tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de ijsbergsla in reepjes en verdeel over de borden. Leg er de groenten, olijven en gebakken feta op. Druppel er de dressing over en bestrooi met de broodcroutons en de peterselie. Serveer meteen.