
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Feta
Feta (in blokjes) | 150 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | 100 g g | |
Citroenen Citroen | 2 el el | |
bruin brood
bruin brood (in blokjes) | 2 sneetjes sneetje | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | |
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze | 1 el el | |
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 2 tl tl | |
Mosterd Mosterd | 1 tl tl | |
Ijsbergsla Ijsbergsla | 0,5 | |
Rode paprika's
Rode paprika (in reepjes) | 1 | |
Tomaten
Tomaat (in partjes) | 2 | |
komkommers
Komkommer (in halve maantjes) | 0,5 | |
Rode uien
Rode ui (in ringen) | 1 | |
Zwarte olijven
Zwarte olijf (ontpit) | 16 el el | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 2 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGriekse salade met krokant gebakken feta
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Dep de feta droog. Schep wat bloem in een bord en haal er de kaas door. Bak de feta langs beide kanten goudbruin in olijfolie. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Bak het brood goudbruin en knapperig in olijfolie met de helft van de geperste look. Bestrooi met zout.
- Klop de resterende look samen met een scheutje olijfolie, de yoghurt, het citroensap, de oregano en de mosterd tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de ijsbergsla in reepjes en verdeel over de borden. Leg er de groenten, olijven en gebakken feta op. Druppel er de dressing over en bestrooi met de broodcroutons en de peterselie. Serveer meteen.