De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Groene salade met avocadoroos en walnotendressing

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Bladspinazie Bladspinazie300 g g
slamix slamix150 g g
Courgettes Courgette1
Avocado's Avocado2
Lente-uitjes Lente-ui4
Walnoten Walnoten2 el el
Walnotenolie Walnotenolie6 el el
Mosterd Mosterd1 tl tl
Sinaasappels Sinaasappel
(sap en geraspte schil )
1
Citroenen Citroen
(sap)
1
Zout Zout
Peper Peper

Groene salade met avocadoroos en walnotendressing

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(89)

Bereiding

  1. Snij de lente-uitjes in ringen. Hak de noten grof. Maak met een spiraalsnijder of dunschiller lange, dunne slierten van de courgette.
  2. Maak een dressing met de walnotenolie, mosterd, sinaasappelsap- en rasp en kruid met peper en zout.
  3. Doe de spinazie, gemengde sla en courgetteslierten in een kom en giet er de helft van de dressing onder. Verdeel de sla over de borden.
  4. Halveer de avocado’s en verwijder voorzichtig de pit en de schil. Snij de halve avocado’s in de breedte in zo dun mogelijke plakjes en bedruppel met het citroensap. Haal de plakjes avocado voorzichtig uit elkaar door er met je handen langs te wrijven en de plakjes in een lange sliert rechtopstaand te zetten. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar nog net aanraken. Rol de sliert op en leg op elk bord een avocadoroos.
  5. Bestrooi met wat Camarguezout. Werk af met de noten en de lente-uitjes en geef er de resterende dressing bij.