
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Bladspinazie Bladspinazie | 300 g g | |
slamix slamix | 150 g g | |
Courgettes Courgette | 1 | |
Avocado's Avocado | 2 | |
Lente-uitjes Lente-ui | 4 | |
Walnoten Walnoten | 2 el el | |
Walnotenolie Walnotenolie | 6 el el | |
Mosterd Mosterd | 1 tl tl | |
Sinaasappels
Sinaasappel (sap en geraspte schil ) | 1 | |
Citroenen
Citroen (sap) | 1 | |
Zout Zout | ||
Peper Peper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGroene salade met avocadoroos en walnotendressing
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snij de lente-uitjes in ringen. Hak de noten grof. Maak met een spiraalsnijder of dunschiller lange, dunne slierten van de courgette.
- Maak een dressing met de walnotenolie, mosterd, sinaasappelsap- en rasp en kruid met peper en zout.
- Doe de spinazie, gemengde sla en courgetteslierten in een kom en giet er de helft van de dressing onder. Verdeel de sla over de borden.
- Halveer de avocado’s en verwijder voorzichtig de pit en de schil. Snij de halve avocado’s in de breedte in zo dun mogelijke plakjes en bedruppel met het citroensap. Haal de plakjes avocado voorzichtig uit elkaar door er met je handen langs te wrijven en de plakjes in een lange sliert rechtopstaand te zetten. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar nog net aanraken. Rol de sliert op en leg op elk bord een avocadoroos.
- Bestrooi met wat Camarguezout. Werk af met de noten en de lente-uitjes en geef er de resterende dressing bij.