De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Groene salade met eend

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Eendenborstfilets Eendenborstfilet1
Boter Boter20 g g
Kruiden Kruiden
(verse)
Olijfolie Olijfolie
(met kruiden)
2 - 3
Gemalen chili in olijfolie Gemalen chili in olijfolie1 tl tl
Kroppen sla Krop sla0,5
Ijsbergsla Ijsbergsla0,5
Bladspinazie Bladspinazie100 g g
Avocado's Avocado1
Limoenen Limoen
(geperst)
2
Rode uien Rode ui1
Lente-uitjes Lente-ui1 bosjes bosje
Peper Peper
Zout Zout

Groene salade met eend

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(8)

Bereiding

  1. Snij het vel van de eend kruisvormig in. Kruid met peper en zout en bak op een hoog vuur rosé in de boter. Laat de eend afkoelen tot lauw en snij daarna in dunne plakjes.
  2. Hak een handvol kruiden fijn en meng met wat kruidenolie en de chili in olie.
  3. Maak de kropsla, ijsbergsla en spinazie schoon en scheur in grote stukken. Schil en ontpit de avocado, snij in stukken. Besprenkel met wat limoensap om te voorkomen dat de avocado verkleurt. Snij de rode ui in halvemaantjes.
  4. Stel de salade samen en werk af met lente-ui, kruidenolie en limoensap.

ONZE WIJNTIP: Vignerons du Vieux Tinailler, Morgon AOP, 2015