
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Boerenworsten Boerenworst | 4 | ||
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 2 | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 1 | ||
Zoete aardappelen
Zoete aardappel (in blokjes) | 1 | ||
Spruitjes
Spruitjes (partjes) | 200 g g | ||
Rode paprika's
Rode paprika (in blokjes) | 1 | ||
Krielaardappelen
Krielaardappel (voorgekookt) | 250 g g | ||
Tijm Tijm | takjes takje | ||
Tomatenpuree Tomatenpuree | 70 g g | ||
Passata Passata | 200 g g | ||
Zwarte olijven
Zwarte olijf (ontpit, gehalveerd) | 100 g g | ||
Azijn Azijn | |||
Gemengde noten
Gemengde noten (grofgehakt) | 200 g g | ||
Geraspte Gruyère kaas
Geraspte Gruyère kaas (gratin) | 100 g g | ||
Boter
Boter (in blokjes + extra om te bakken) | 50 g g | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGroentecrumble met boerenworst
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Bak de boerenworsten in boter goudbruin en gaar. Snijd in plakjes.
- Verhit boter in een pan en bak de sjalotten met de look glazig. Doe de spruiten, zoete aardappel en paprika in de pan en laat ze meestoven. Voeg een klein scheutje water en de tijmtakjes toe en zet een deksel op de pan. Laat de groenten beetgaar worden.
- Schep de tomatenpuree, de passata, de krieltjes en de olijven onder de groenten. Breng op smaak met de azijn, peper en zout. Laat nog 5 minuten sudderen.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de noten in een kom en meng er de geraspte kaas onder. Wrijf de boter door de noten-kaasmengeling. Kruid met zout.
- Schep de groenten in een ovenschaal en verdeel er de plakjes worst over. Verdeel er de notencrumble over. Zet 20 minuten in de oven tot de crumble goudbruin is.