De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Groentecrumble met boerenworst_MAIN

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Boerenworsten Boerenworst4
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
2
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Zoete aardappelen Zoete aardappel
(in blokjes)
1
Spruitjes Spruitjes
(partjes)
200 g g
Rode paprika's Rode paprika
(in blokjes)
1
Krielaardappelen Krielaardappel
(voorgekookt)
250 g g
Tijm Tijm takjes takje
Tomatenpuree Tomatenpuree70 g g
Passata Passata200 g g
Zwarte olijven Zwarte olijf
(ontpit, gehalveerd)
100 g g
Azijn Azijn
Gemengde noten Gemengde noten
(grofgehakt)
200 g g
Geraspte Gruyère kaas Geraspte Gruyère kaas
(gratin)
100 g g
Boter Boter
(in blokjes + extra om te bakken)
50 g g
Peper Peper
Zout Zout

Groentecrumble met boerenworst

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(75)

Bereiding

  1. Bak de boerenworsten in boter goudbruin en gaar. Snijd in plakjes.
  2. Verhit boter in een pan en bak de sjalotten met de look glazig. Doe de spruiten, zoete aardappel en paprika in de pan en laat ze meestoven. Voeg een klein scheutje water en de tijmtakjes toe en zet een deksel op de pan. Laat de groenten beetgaar worden.
  3. Schep de tomatenpuree, de passata, de krieltjes en de olijven onder de groenten. Breng op smaak met de azijn, peper en zout. Laat nog 5 minuten sudderen.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de noten in een kom en meng er de geraspte kaas onder. Wrijf de boter door de noten-kaasmengeling. Kruid met zout.
  5. Schep de groenten in een ovenschaal en verdeel er de plakjes worst over. Verdeel er de notencrumble over. Zet 20 minuten in de oven tot de crumble goudbruin is.