De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Groentecurry met pasta en zure room

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Bloemkolen Bloemkool1
Broccoli's Broccoli
(stronk)
1
Wortelen Wortel4 stukken stuk
Groene paprika's Groene paprika2 stukken stuk
Teentjes knoflook Teentje knoflook3
Gember Gember4 cm cm
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden2 el el
Sjalotten Sjalot3
Currypoeder Currypoeder3 el el
Tomatenblokjes Tomatenblokjes800 g g
Kokosmelk Kokosmelk400 ml ml
Munt Munt
(fijngehakt)
4 el el
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout
Pasta Pasta400 g g
Lente-uitjes Lente-ui4
Zure room Zure room4 el el
Koriander Koriander1 bosjes bosje

Groentecurry met pasta en zure room

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(218)

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de bloemkool en de broccoli in roosjes. Schil de wortelen en snij in plakjes van 1 cm. Snij de paprika’s in repen van 1 cm. Meng alle groenten.

2. Pers de look, rasp de gember en roer door 100 ml olijfolie. Kruid met de garam masala, peper en zout en giet over de groenten. Hussel alles goed en schep de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

3. Pel en snipper de sjalotten. Bak ze in olie glazig. Kruid met het currypoeder en bak 1 minuut verder. Voeg de tomatenblokjes toe en giet er de kokosmelk bij. Breng aan de kook. Schep er vervolgens de geroosterde groenten en de munt bij en laat nog even doorwarmen. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

4. Verwarm de groentecurry op een zacht vuur. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Snij de lente-ui in ringen. Kruid de zure room met peper en zout.

5. Giet de pasta af en meng onder de curry. Schep de curry in kommen en werk af met de koriander, lente-ui en een lepeltje zure room.