Groentecurry met pasta en zure room

Groentecurry met pasta en zure room
MoeilijkheidMakkelijk
Koken60 min

Voorbereiding

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de bloemkool en de broccoli in roosjes. Schil de wortelen en snij in plakjes van 1 cm. Snij de paprika’s in repen van 1 cm. Meng alle groenten.

    2. Pers de look, rasp de gember en roer door 100 ml olijfolie. Kruid met de garam masala, peper en zout en giet over de groenten. Hussel alles goed en schep de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

    3. Pel en snipper de sjalotten. Bak ze in olie glazig. Kruid met het currypoeder en bak 1 minuut verder. Voeg de tomatenblokjes toe en giet er de kokosmelk bij. Breng aan de kook. Schep er vervolgens de geroosterde groenten en de munt bij en laat nog even doorwarmen. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

    4. Verwarm de groentecurry op een zacht vuur. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Snij de lente-ui in ringen. Kruid de zure room met peper en zout.

    5. Giet de pasta af en meng onder de curry. Schep de curry in kommen en werk af met de koriander, lente-ui en een lepeltje zure room.