
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Aardappelen
Aardappel (in blokjes) | 500 g g | |
Broccoli's
Broccoli (in roosjes) | 1 | |
Pastinaken
Pastinaak (in blokjes) | 1 | |
Spruitjes
Spruitjes (gehalveerd) | 150 g g | |
Peterselie
Peterselie (gehakt) | 2 el el | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 1 | |
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler | 100 g g | |
Boter Boter | 75 g g | |
Melk Melk | 5 dl dl | |
Tarwebloem Tarwebloem | 4 el el | |
Mosterd Mosterd | 1 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGroentegratin
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de blokjes aardappel, de broccoliroosjes, de spruiten en de pastinaak 10 minuten in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
- Smelt de boter en voeg het knoflook toe. Roer er de bloem door en laat even bakken. Zet het vuur lager en voeg al roerend de melk en de mosterd toe. Laat even pruttelen en kruid met peper en zout.
- Voeg de helft van de geraspte kaas toe en roer goed tot hij volledig gesmolten is.
- Schep de groenten in een ovenschaal. Lepel er de saus over, bestrooi met de peterselie en de rest van de geraspte kaas. Zet 30 minuten in de oven.
TIP: Vervang de emmentaler eens door geitenkaas.